València acollirà el IXé Congrés Ibèric sobre Gestió i Planificació de l’Aigua

La finalitat és recuperar el bon estat dels ecosistemes hídrics i l'ús sostenible de l'aigua
28 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La reflexió sobre la necessitat d'avançar cap a una nova cultura de l'aigua constitueix el nucli central dels congressos ibèrics organitzats per la Fundación Nueva Cultura del Agua. Des de la celebració del primer Congrés Ibèric a la ciutat de Saragossa, el 1998, i amb caràcter bianual, l’FNCA ha organitzat ja nou edicions a diversos llocs de la península ibèrica: Espanya i Portugal.

L'any 2016, s'inicia un nou període d'execució després de la revisió dels primers plans de gestió redactats a l'empara de la Directiva Marc de l'Aigua, aprovada en 2000.

El IXè Congrés Ibèric sobre Gestió i Planificació d’Aigua aspira a contribuir al procés d'implementació dels plans i a un millor desenvolupament dels programes de mesures amb la finalitat d'aconseguir els objectius de recuperació del bon estat dels ecosistemes hídrics i l'ús sostenible de l'aigua.

El congrés s'articula sobre 4 àrees temàtiques principals:

-Aigua, model de gestió i democràcia. Coordinada per Nuria Hernández-Mora (Universitat de Sevilla) i Susana Net (University of Western Austràlia i Universidade de Lisboa).

-Ciutat i territori rural: interdependències: Coordinada per Julia Martínez (Fundació Nova Cultura de l'Aigua) i Josep Espluga (Universitat Autònoma de Barcelona).

-L'aigua i els rius a l'entorn urbà. Coordinadors: Jorge Olcina (Universitat d'Alacant) i Lucía Soriano (Fundació Nova Cultura de l'Aigua).

-Ecosistemes i cicle urbà de l'aigua. Coordinadors: Marisa Feijóo (Universitat de Saragossa) i Abel El Carrer (Universitat d'Almeria).

El IXè Congrés Ibèric de Planificació i Gestió de l'Aigua tindrà lloc a l’Aulari Nord del campus de Tarongers de la Universitat de València els dies 7 i 8 de setembre. El dia 9, es visitarà el parc natural de l'Albufera i el Saler.

El president del comitè organitzador del congrés és el professor Francesc La-Roca, soci fundador (i actualment secretari) de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, on coordina l'Observatori de la Directiva Marc de l'Aigua. És membre de diverses xarxes de recerca espanyoles, entre elles, les d'Economia Ecològica, Economia Crítica i la de Sociologia, Medi Ambient i Societat. 
next