Diari La Veu del País Valencià
Mor als 90 anys el pintor Joaquín Michavila

EP / l’Alcora

El pintor Joaquín Michavila (l’Alcora, Castelló, 1926) ha mort aquest diumenge als 90 anys, segons ha confirmat, a Europa Press, el secretari del Consell Valencià de Cultura (CVC), Jesús Huguet, que ha lamentat la pèrdua.

Pintor i professor, Michavila va cursar estudis de Magisteri i de Belles Arts a València i va iniciar la seua trajectòria artística el 1950 en el marc del conegut com a Grup dels Set per a passar després a integrar-se des del primer moment en els grups Parpalló i Art Viu.

En un primer moment, proper al paisatge figuratiu i, posteriorment, constructivista, la seua obra va anar evolucionant cap a l’abstracció geomètrica amb un diàleg entre l’espai, la forma i el color.

Ha exposat en galeries de tot el món i el 1975 va ser triat membre de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carlos de València, de la qual va ostentar la seua presidència en el període 2003-2007, tal com arreplega aquesta entitat en la biografia de l’artista.

Entre altres distincions, el 1996 va rebre el Premi Alfons Roig atorgat per la Diputació de València, el 2001 li va ser atorgada la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat i el 2006 l’Ajuntament de València li va concedir la Medalla d’Or de la Ciutat.

Michavila va viure a a Albalat dels Tarongers d’on era Fill Predilecte i on es celebrarà el soterrar.

Comparteix

Icona de pantalla completa