Diari La Veu del País Valencià
Puig no veu ‘lògic’ que el PSOE s’abstinga en la investidura

EP / València.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que no li agradaria “en absolut” que hi haguera unes terceres eleccions a l’Estat espanyol i ha apuntat que “no és el lògic” que els socialistes s’abstinguen en la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, encara que ha demanat “no avançar-se al futur”.

“Pense que Rajoy té l’obligació d’intentar convèncer una majoria parlamentària i, en funció del plantejament que es done, ja es prendran les decisions oportunes a partir d’aqueix moment”, ha dit el dirigent socialista a preguntes dels mitjans durant una visita institucional a la localitat valenciana de Xàtiva, que aquests dies celebra la seua Fira.

Preguntat per si creu que hi haurà unes terceres eleccions, Puig ha admès que no li agradaria “en absolut” i sobre la possibilitat que siguen el 25 de desembre, creu que la data “forma part de la falta de respecte que tenen alguns i la dreta d’aquest país als ciutadans”.

Per a Puig, “no és el lògic” que el PSOE s’abstinga perquè “el lògic és que qui és el partit principal de l’oposició plantege una alternativa al Govern no que siga un suplement del Govern del PP”. “És el raonable en termes democràtics”, ha dit, per a afegir que “no cal avançar-se al futur”.

“Crec que cal evitar les terceres eleccions”, ha dit, i ha recalcat que aquest és “un temps de diàleg, de cercar enteniments i solucions”, ja que els espanyols “ja van decidir al desembre” de l’any passat la seua opció, encara que considera que els partits polítics “no han entès molt bé el que han dit els ciutadans, que diuen que s’ha de parlar, raonar i arribar a algun tipus d’enteniment o d’acord perquè la governança del país siga possible”.

Al seu judici, l’Estat espanyol té, en aquests moments, “grans problemes pendents que no poden esperar”, entre els quals ha citat el sistema de pensions, problemes en les relacions amb la UE i com es plantegen els pressupostos o la no aplicació de la Llei de Dependència. “A tot açò, cal donar-li solució i també cal donar solució des de la perspectiva valenciana a una qüestió que implica una enorme desigualtat dels valencians, això és, el sistema de finançament”, ha reclamat.

En aquesta línia, ha subratllat que, a aquesta situació, “cal donar solució a través del diàleg, no hi ha més” i ha sostingut que a qui correspon és al president del Govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, “que ha d’intentar tenir una majoria suficient per a poder aconseguir el Govern i, al mateix temps, arribar a acords en el Parlament, que és molt plural”.

En aquesta línia, ha insistit que Rajoy “és qui ha d’aconseguir els suports necessaris per a plantejar un programa de Govern i que, al seu torn, el Parlament li done suport”. “Aqueix és el moment processal en el qual estem. No es tracta d’avançar al futur, es tracta que Rajoy presente alguna cosa potent que el Parlament puga entendre”, ha incidit.

Puig ha afegit que hi ha partits que tenen “algunes relacions més clares amb el PP des del punt de vista ideològic que el PSOE” per la qual cosa el primer que ha de fer Rajoy és “intentar aconseguir una majoria que li done estabilitat a aqueix Govern, perquè no es tracta solament de la investidura sinó també dels pressupostos i de tenir una certa majoria per a governar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa