Diari La Veu del País Valencià
El Rototom esdevé ‘punt de trobada entre cultures’ amb persones de 80 països a Benicàssim

EP / Benicàssim.

Benicàssim, amb el Rototom Sunsplash, ha tornat a consolidar-se com a “punt de trobada entre cultures”, ja que durant aquesta setmana s’ha comptat amb la presència de persones vingudes de 80 països que han conviscut a la localitat de la Plana Alta, tal com ha explicat l’organització a través d’un comunicat. A més, també han destacat que el festival ha esdevingut “epicentre internacional de la música jamaicana” amb el gran cartell que s’ha previst.

Aquest dissabte clourà aquesta edició del 2016 amb un viatge musical que portarà al públic assistent des de Jamaica a França o a la Costa d’Ivori amb la música de Freddie McGregor, Yaniss Odua o Tiken Jah Fakoly.

Rototom Sunsplash. Foto: Lorenzo Scaldaferro (EP).

Des de la Costa d’Ivori arribarà Tiken Jah Fakoly, exponent del reggae “més compromès”, que tancarà el cartell del Main Stage amb lletres “carregades de missatge social” en les quals denuncia la pobresa, la injustícia, els abusos de governs i multinacionals o la corrupció política a Àfrica amb l’objectiu de conscienciar la comunitat internacional.

El Rototom passarà també aquesta nit per Jamaica amb un altre dels espectacles “més esperats de la nit”, amb el veterà Freddie McGregor, que compartirà escenari al costat de dos dels seus fills, Stephen ‘Di Genius’ i ‘Chino’ McGregor, acompanyats per la Big Ship Band. També de l’illa del Carib aterrarà Max Romeo, qui ha sabut combinar, “com ningú”, l’espiritualitat del gospel, el sentiment del soul i la tristesa de la gent del ghetto des que iniciara la seua marxa en els 70 i amb quasi vint àlbums a les seues esquenes.

El quartet de l’escenari principal el completarà el solista francés Yaniss Odua, originari de Martinica, on va gravar el seu primer CD amb només 13 anys. La seua música presenta influències llatines i repertori black urban, amb hip-hop i R&B.

Presència valenciana

Per l’escenari Showcase ja van passar aquest dimecres, 17 d’agost, els ontinyentins Auxili, però aquest dissabte serà el torn d’altre grup valencià, els Mediterranean Roots, que participaran en el festival de la mà de la Diputació de València, a través del concurs Sona la Dipu, on el grup presentarà el seu nou treball Bajo el mismo sol.

Imatge: Facebook Mediterranean Roots.

Altres activitats

El festival tornarà a llançar, també aquest dissabte, una àmplia oferta cultural i lúdica amb debats com ‘Qui defensa els drets humans?’ en el Fòrum Social, que comptarà amb la presència de la vicepresidenta d’Amnistia Internacional, Charo Corbacho, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa