Diari La Veu del País Valencià
UPyD ‘traeix’ el PSPV a Novelda i presenta una moció de censura amb el PP

Xavier Pérez / Novelda.

El dimecres 29 podria haver-hi, a Novelda, un nou alcalde, després que UPyD i PP hagen presentat una moció de censura contra l’actual alcalde socialista, Fran Martínez.

El ple extraordinari està convocat per al dia 29 al migdia. UPyD compta amb sis regidors i, el PP, amb cinc. Entre tots dos tenen majoria absoluta per traure avant la moció. El PSPV en té altres sis, Compromís, 3 i Guanyar Novelda, 1.

Segons ha explicat el portaveu d’UPyD i pròxim alcalde de Novelda, Armando Esteve, la decisió de trencar l’acord amb els socialistes un any després de l’inici del mandat s’ha produït pel “menysteniment” al qual assegura que els ha sotmès l’alcalde del PSPV, Fran Martínez, i a la seua negativa a cedir-los la vara de comandament quan es complisquen dos anys de l’inici del mandat, és a dir, l’any que ve.

Fran Martínez ha demanat als seus socis d’UPyD de l’equip de Govern que reconsideren la seua postura després de presentar, aquest dimecres, una moció de censura de la mà dels cinc regidors del PP.

Martínez ha emplaçat la formació magenta a seguir dialogant per aconseguir un consens que pose per damunt l’interès general de Novelda.

L’alcalde ha afirmat que no entén una moció de censura que “mira al passat” i que arriba després de 14 mesos de govern de coalició PSPV-UPyD que, “gràcies al dur treball realitzat per tots, ha aconseguit revertir la situació del municipi”.

Ha titllat de “pura palla” els arguments esgrimits per UPyD per sustentar la moció de censura quan “els resultats de les últimes eleccions municipals van deixar clar que els ciutadans no volen el Partit Popular al Govern”.

A més, ha negat que el grup socialista haja incomplit el pacte de govern quan “tot s’ha intentat negociar i consensuar” i ha acusat UPyD de no interpretar-ho així per “consideracions subjectives i opinions personals”. En aquest sentit, ha indicat que els socis s’emplaçaran al mes de setembre per revisar tot el pacte.

Pel que fa a la negativa socialista a cedir l’Alcaldia, ha manifestat que si aquesta possibilitat “haguera estat contemplada en l’acord de govern” hauria de tractar-se durant l’equador de la legislatura i no ara, quan, amb prou faenes, han passat catorze mesos”, per la qual cosa ha entès que “aquest argument tampoc se sosté”.

L’alcalde de Novelda ha estimat que la moció de censura és una “rabiola” d’UPyD davant la qual no es resigna i que suposarà una “paràlisi en la gestió municipal que no beneficiarà ningú”. Per açò, ha fet una crida a la formació magenta perquè reconsidere el seu plantejament i s’avinga a un diàleg per al qual ha afirmat que té la “mà estesa”.

Finalment, ha assenyalat que, si la moció prospera, el grup municipal socialista passarà a l’oposició de “manera digna, amb el cap ben alt i orgullós del treball realitzat durant aquests mesos, durant els quals hem intentat aplicar una nova política de consens, diàleg i transparència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa