Diari La Veu del País Valencià
‘Habemus’ debat d’investidura, serà el 30 d’agost

RedactaVeu / Madrid

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha convocat el debat d’investidura del candidat a la Presidència del Govern proposat pel Rei, Mariano Rajoy, per al dia 30 d’agost, tal com ha anunciat aquesta vesprada en declaracions davant els mitjans de comunicació.

Rajoy, després de la reunió amb Rivera, no havia volgut anunciar cap data perquè volia parlar amb Ana Pastor, que ha sigut qui ha anunciat aquesta data.

La sessió d’investidura començarà, tal com està previst per llei, amb la intervenció del candidat a president del Govern, que exposarà davant la Cambra el programa del Govern que pretén formar i sol·licitarà al Congrés la confiança per fer-ho. Tot seguit, es realitzarà el debat que desembocarà en la primera votació pública. Si no obtinguera la majoria absoluta necessària (176), es procediria a una nova votació passades 48h, en la qual sols necessitaria una majoria simple. En l’hipotètic cas que aquesta fracassara i passaren dos mesos sense que s’escollira un candidat, com en l’anterior ocasió, les eleccions haurien de celebrar-se el dia de Nadal.

Comparteix

Icona de pantalla completa