Diari La Veu del País Valencià
València rebrà 1,5 milions de la Unió Europea per a un pla d’atenció als majors

RedactaVeu / València.

L’alcaldessa accidental i responsable de Benestar Social, Consol Castillo i el regidor d’Innovació Democràtica, Jordi Peris, han presentat el projecte europeu “Smart Living per a envellir millor”, en el qual participa de forma destacada la ciutat de València amb un pla pilot elaborat per les dos regidories i la fundació InnDEA. Aquesta iniciativa compta amb finançament comunitari i el seu objectiu és la incorporació de les tecnologies de la informació, especialment l’anomenada Internet de les Coses, a l’atenció de majors de 65 anys.

Segons ha explicat el regidor Jordi Peris, el projecte es desplegarà a ciutats de França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Finlàndia i el Regne Unit, a més de València, Madrid i diverses localitats de Galícia. València iniciarà el seu pla pilot d’assistència cap a finals d’any amb la intenció de prolongar-lo durant tota la legislatura. La Unió Europea destinarà 25 milions d’euros a la totalitat del projecte, dels quals 1.400.000 euros s’assignaran a l’Ajuntament de València.

En paraules de Jordi Peris, l’objectiu del pla és “crear sistemes integrats de tecnologies i servicis d’ús senzill i fàcil configuració per permetre que les persones estiguen permanentment connectades, dins i fora de la seua llar. El projecte consisteix en supervisat constantment la persona a sa casa i fora d’aquesta per conèixer l’activitat quotidiana a través de sensors sense fils. A partir de les dades arreplegades s’identificarien patrons i rutines de comportament que podrien permetre detectar desviacions significatives de la norma. Eixes desviacions podrien ser símptoma d’alguna incidència, per la qual cosa la seua detecció primerenca ajudaria a organitzar una actuació ràpida d’assistència”.

Per la seua banda, la responsable de Benestar Social, Consol Castillo, ha subratllat que l’objectiu últim del projecte és “garantir l’autonomia i la qualitat de vida tant de les persones majors, per donar-los seguretat, com de les seues famílies i cuidadors, que aconseguiran també més tranquil·litat”. Castillo ha posat l’accent en el fet que es respectarà estrictament la intimitat dels majors i es garantirà la privadesa de les dades. En aquesta fase pilot del projecte es desplegaran sensors sense fils a les residències d’un miler de persones majors de 65 anys, que visquen soles o passen soles gran part del temps.

El projecte ha sigut formulat i dissenyat per les regidories de Benestar Social i Innovació Democràtica al costat de la fundació InnDEA i serà dut a terme per un grup d’empreses del camp de la tecnologia, l’assistència domiciliària i la teleassistència, liderat per l’empresa valenciana TSB (Tecnologies per a la Salut i el Benestar) i ubicada al Parc Tecnològic de Paterna.

Comparteix

Icona de pantalla completa