La Politècnica, la millor de l’Estat i la primera de les universitats valencianes

17 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

El Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2016, considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor politècnica d'Espanya i la número 1 de totes les universitats valencianes.

Avalant el bon treball de la institució dirigida per Francisco Mora, el rànquing elaborat per la Jiao Tong University de Shanghái manté l'elevat estatus internacional de la UPV, que se situa, per cinquè any consecutiu, entre les 200 millors universitats del planeta en la branca d'Enginyeria.

Entre les 100 millors universitats del món tant en Matemàtiques com en Química

En la classificació per matèries, el rànquing de Shanghái reconeix la UPV com elit internacional en Matemàtiques, Química i Informàtica. No en va, la situa entre les 100 millors universitats del món en les dues primeres i en el top 150 en Informàtica, que millora, en aquesta última, els resultats de l'edició anterior (151-200).

La UPV, en el top 400 per onzè any consecutiu

L'ARWU, la primera classificació mundial d'universitats publicada (la seua edició inicial va tenir lloc el 2003), situa per dotzè any consecutiu la UPV entre les 500 universitats de més qualitat del món (existeixen més de 20.000 centres d'educació superior) i, per onzè seguit, entre les 400 millors.

Es dóna la circumstància, a més, que, d’entre totes les universitats públiques i privades que hi ha al País Valencià, la UPV és l'única que apareix en la llista de les 400 millors.

Les 11 universitats espanyoles presents en el rànquing, totes públiques

En aquest aspecte, cal destacar que, un any més, totes les universitats presents en el prestigiós rànquing són públiques. Al costat de la UPV, ARWU 2016 reconeix també la qualitat de la Universitat de Barcelona, la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad de Granada, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, la Universidad de Santiago de Compostela, la Universitat del País Basc, la Universitat de València i la Rovira i Virgili.

La UPV, reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell

A més d'ARWU 2016, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell docent de la UPV. Així, el QS World University Rankings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va situar la UPV entre les 500 millors universitats del món −concretament, en la posició 411-420− en la seua última edició (setembre de 2015).
 
El QS, a més, destaca la UPV com la millor universitat de la Comunitat Valenciana, situant-la en la posició 160 del món en Enginyeria i Tecnologia, i en el top 200, també, en Ciències Forestals.
 
Per la seua banda, l'última edició del rànquing mundial de la revista Times Higher Education (THE) -abril d'aquest mateix any- va situar a la UPV entre les 150 millors universitats del món menors de 50 anys, a més de qualificar-la, així mateix, com a millor politècnica d'Espanya.
 
 
La Veu
 
next