Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El problema no és Rajoy, sinó l’estructura podrida del PP. Cal buscar alternativa’

EP / La Pobla de Farnals.

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que per a la formació de Govern a Espanya “el problema no és la persona, no és Mariano Rajoy −president en funcions−, sinó que és l’estructura del PP la que està podrida”. Així mateix, ha qualificat de “‘minipropostes’ i ‘miniexigències'” les condicions plantejades pel líder de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, per a donar suport a la investidura de Rajoy.

En declaracions als mitjans de comunicació, aquest dimarts, a la Pobla de Farnals, Oltra ha advocat per “seguir explorant la via d’un Govern que pivote al voltant de partits com el PSOE, Podem, Compromís o Esquerra Unida”, així com d’”altres forces polítiques que facen del canvi el benestar de les persones i no perpetuen la corrupció en les institucions”.

D’aquesta forma, preguntada per si un candidat alternatiu del PP facilitaria el desbloqueig de la situació, la vicepresidenta ha il·lustrat que “no és una poma la que està podrida, sinó el cistell sencer” i que, llavors, “encara que llevem el cistell o canviem les pomes, seguiran podrides”.

“Aquest és un problema estructural del partit”, ha subratllat, perquè entén que “el que sí ha fet de forma eficaç és instal·lar les trames de desviament de diners públics per perpetuar-se en el poder”. Per tant, ha assegurat que “per acabar amb aquestes trames cal traure’ls del poder” i que, en cas contrari, “quedaran les trames i l’estructura corrupta”.

En aquest cas, Oltra ha remarcat que és una cosa que “com a país no ens podem permetre”, ja que creu que “els estats fallits comencen així: tolerant la corrupció en els Governs. “I a Espanya no ens podem permetre el luxe de perpetuar les estructures corruptes en el poder pel futur dels nostres fills”, ha insistit.

Comparteix

Icona de pantalla completa