Diari La Veu del País Valencià
La Fe realitza un trasplantament pulmonar a un xiquet de 4 anys

RedactaVeu / València.

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha dut a terme un trasplantament pulmonar a un xiquet de 4 anys, el pacient de menor edat dels trasplantats de pulmó en aquest centre. Actualment, el xiquet evoluciona satisfactòriament i pot realitzar activitats de la vida quotidiana sense complicacions, ja que la recuperació s’ha aconseguit ràpidament i no s’ha produït rebuig de l’òrgan.

“Es tracta del pacient més xicotet al qual hem hagut de realitzar un trasplantament de pulmó, un tractament poc habitual en pacients de poca edat, però que en aquest cas, la deterioració dels seus òrgans no permetia una altra opció”, ha afirmat el doctor Juan Pastor Guillem, cap de servei de Cirurgia Toràcica i de la Unitat de Trasplantament Pulmonar de l’Hospital La Fe.

“El pacient va patir una infecció vírica respiratòria als pocs mesos de nàixer, que va tenir una mala evolució, amb repetitius ingressos en l’hospital, fins i tot en la Unitat de Vigilància Intensiva, i amb la necessitat de necessitar oxigen. Quan va empitjorar la seua situació es va requerir la utilització d’ECMO i va estar en Codi Zero Nacional per a recepció de pulmó durant unes setmanes, fins que finalment van arribar els òrgans adequats i va poder ser trasplantat”, ha relatat Pastor. En aquest sentit, tant la família del pacient com l’equip mèdic han volgut manifestar la seua gratitud cap a les famílies dels donants.

La realització d’un trasplantament és una activitat complexa que requereix de l’organització d’un gran equip humà, des del personal subaltern i no sanitari fins a la Infermeria i auxiliars d’Infermeria, tant de quiròfan com de planta, els facultatius clínics i cirurgians de Pneumologia i Cardiologia, d’adults i pediàtrics, els anestesiòlegs, el personal de la Unitat de Vigilància Intensiva Pediàtrica, el personal de rehabilitació respiratòria i la coordinació de trasplantaments.

“Cada persona és essencial per a traure avant la vida d’un pacient que, a més, necessita atenció sanitària de forma constant, però que ja pot fer vida normal al costat de la seua família”, ha destacat el doctor.

Comparteix

Icona de pantalla completa