Diari La Veu del País Valencià
Què s’amaga darrere de Pokémon Go?
RedactaVeu / València

Un taxista per a jugadors de Pokémon Go. Pot semblar un disbarat, però res més lluny de la realitat. Es tracta d’una ocupació real. Persones que s’ofereixen per portar en el seu cotxe a altres mentre aquestes juguen a l’aplicació de moda.

Són les ocupacions sorgides a l’empara del videojoc més famós de l’estiu. Però, més enllà de la picaresca popular, com s’idea i desenvolupa un videojoc d’aquestes característiques? Quantes persones i amb quins perfils intervenen en la seua creació? Mitula ha analitzat els llocs de treball més demandats en la indústria del videojoc i també alguns sorprenents llocs de treball sorgits arran de Pokémon Go.

El sector del videojoc és, de fet, un dels que més demanda té de professionals qualificats. Es tracta de llocs molt especialitzats i, per la seua nomenclatura (sovint en anglès i amb tecnicismes informàtics), molt poc coneguts pel públic en general.

Repassem alguns dels llocs de treball necessaris per crear un èxit com Pokémon Go:

-. Software Engineer: un enginyer de programació és imprescindible per a la creació de videojocs. Per a aquest perfil, empreses com Niantic Labs (desenvolupadora de Pokémon Go) solen buscar llicenciats amb domini de diferents llenguatges de programació (Java, C / C ++ …) i valoren aspectes com tenir un màster en videojocs o 3D.

-. Visual Designer: el dissenyador (o dissenyadors) és una altra de les peces clau en l’equip encarregat de la creació d’un videojoc. Per accedir a aquest lloc, cal tenir un grau en disseny i un nivell avançat d’experiència en programes com Adobe CC Suite −un pack de programes de disseny i fotografia que inclou Photosop o Illustrator, entre d’altres−. També sol ser necessari comptar amb coneixements en el camp de la usabilitat (UI / UX), així com experiència en 3D.

-. Unity Game Developer: aquest lloc es podria traduir com Desenvolupador de Jocs en Unity. Correspon a un professional encarregat de treballar amb la plataforma Unity 3D, una eina que permet crear productes per a diferents plataformes (ordinadors de sobretaula, mòbils, consoles …). Resulta imprescindible, per tant, un bon domini d’aquesta plataforma.

-. Unity Technical Artist: es tracta d’un altre perfil vinculat a la gestió de la plataforma Unity. La seua missió és la de treballar en col·laboració amb el director creatiu, el director d’art i els programadors per desenvolupar prototips, animacions, efectes…

-. Network Engineer: un enginyer de connectivitat i xarxes resulta també molt important en el procés de creació d’un videojoc, especialment quan es tracta d’una aplicació com Pokémon Go, en la qual els usuaris interactuen entre si. Es necessària experiència en Network Management i Sistemes de Suport amb algun coneixement en informàtica del núvol.

Llocs de treball creats per Pokémon Go

Però, més enllà dels llocs de treball vinculats a la creació de videojocs, el gran èxit de Pokémon Go ha propiciat també l’aparició de llocs de treball relacionats amb el joc pròpiament dit i hi ha persones que s’han autoocupat aprofitant la famosa aplicació.

Al cercador d’ocupacions Mitula podem trobar persones que s’ofereixen com a conductors per anar a la caça de les esmunyedisses criatures de Pokémon Go, una mena de taxi per a jugadors sense vehicle, o persones que s’ofereixen a caçar pokémons amb el seu telèfon perquè l’usuari puga estalviar internet en el seu Smartphone.

Altre cas curiós és el de Loris Pagano, un italià de 27 anys que s’ha convertit en el primer entrenador de Pokemon Go. El seu treball? Ajudar a altres jugadors a avançar en el joc. Una tasca per a la qual cobra 15 euros l’hora.

Idees curioses (al blog de Mitula pot trobar-se una selecció de les més absurdes i estrambòtiques) que donen una idea de l’enorme èxit de l’aplicació Pokémon Go. Un treball d’equip en el qual molts professionals han aportat el seu granet d’arena.

Comparteix

Icona de pantalla completa