Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa declarar ‘non grata’ l‘exministra Ana Pastor
RedactaVeu / València

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha suggerit als pobles que se senten maltractats i enganyats pel Ministeri de Foment i la seua anterior titular, l’exministra Ana Pastor, que consideren declarar-la persona non grata “per la seua falta de sensibilitat als nostres problemes i per haver creat problemes afegits a la nostra, ja de per si, anèmica xarxa ferroviària”.

Mulet recorda que si s’analitza la situació ferroviària de nord a sud del País Valencià, “es constata de forma clara i fefaent l’oblit cap al nostre territori”.

Incompliments, bunyols i eliminació d’inversions

En aquest sentit, el senador nacionalista ha afirmat que l’exministra “ha incomplit les previsions d’un estudi de viabilitat per a les rodalies fins al nord que Compromís va destapar que es tractava d’una ‘trampa’ electoral de Camps, tot jugant amb les il·lusions i esperances dels veïns del Maestrat”.

A més a més, amb Pastor de ministra, afirma Mulet, “s’ha col·lapsat durant mesos la línia C-6 (València-Castelló) amb unes obres mal coordinades i executades que deixaran un bunyol sobre la principal via del País Valencià i que generarà problemes a la resta d’usuaris i a les infraestructures.

Pastor, segons Compromís, “per tal d’acontentar a d’altres interessos, ha eliminat les inversions al Corredor Mediterrani; els trens que arribaran fins Castelló no seran d’Alta Velocitat (AVE), sinó uns succedanis”.

Carles Mulet.

Per si tot això no fora suficient, Carles Mulet ha indicant que l’exministra de Foment -actual presidenta del Congrés- també “ha empitjorat la qualitat i puntualitat del servei i s’atreveix a titllar d’inviable el Tren de la Costa, quan aportaria nombrosos beneficis econòmics i socials a les comarques alacantines i la Safor, mentre que s’ha invertit en un costós AVE segurament insostenible econòmicament cap a d’altres zones de la Meseta per retallar 20 o 30 minuts de temps en els trajectes”.

Ribó, Pastor i Puig, en una imatge d’arxiu. Foto: GVA.

Maltractament al País Valencià, un territori “dinàmic, exportador i amb possibilitats”

Per totes aquestes raons, el senador nacionalista considera que l’actual tercera autoritat de l’Estat “ha estat a les ordres del PP per maltractar un territori dinàmic, exportador, amb possibilitats i generador de bona part del PIB que suposa el 10% de la població de l’Estat, mentre que se’l discrimina en inversió pública i cal dir prou a aquestes dinàmiques d’ofec a les quals els diferents ministres com Montoro o ella estan conduint al nostre territori”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa