Diari La Veu del País Valencià
Fabra diu que l’acord amb TV3 respectarà el nom Comunitat Valenciana i l’Estatut
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha destacat que l’acord per a la reciprocitat d’emissions entre TV3 i Canal9 inclou el respecte per part de la televisió catalana del nom ‘Comunitat Valenciana’ per al territori així com altres senyes d’identitat recollides en l’estatut valencià.

El president valencià ha afegit que el respecte “ha de ser bàsic perquè és l’única manera perquè hi haja acord, que hi haja respecte per les dues parts, i tant pel govern de Catalunya com pel nostre hi haurà”, ha dit.

Una de les constants de l’executiu que presideix Alberto Fabra ha estat la de supeditar l’acord per a la reciprocitat d’emissions al respecte del nom ‘Comunitat Valenciana’, no País Valencià (recollit al preàmbul de l’Estatut valencià i nom d’ús freqüent durant les reivindicacions preautonòmiques).

La denominació de la llengua del territori com a català, i no valencià, així com el mapa del temps que apareix al Telenotícies amb els territoris de parla catalana han estat altres de les qüestions que han molestat els diversos governs populars al territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa