'El CIS reconeix que les polítiques del Consell en dependència són encertades’

Mónica Oltra: "Totes les lleis s'han de complir, però especialment aquelles que procuren una vida digna a les persones"
10 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que les dades publicades pel CIS sobre dependència "demostren que les polítiques del Consell en aquesta matèria són encertades i estan en sintonia amb el que vol la societat actual, que reclama més inversions en aquesta matèria".

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de conèixer-se els resultats de l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juliol i ha assenyalat que les dades "mostren que la gran majoria dels ciutadans, el 70%, pensa que la Llei de Dependència no s'està aplicant bé i el 67% que es fan poques inversions en aquesta matèria".

"Totes les lleis s'han de complir, però especialment aquelles que procuren una vida digna a les persones", ha afirmat la vicepresidenta. En aquest sentit, ha indicat que, enfront del discurs "que està imposant el Govern central i en concret el ministre Montoro, prioritzant abans de res el compliment de la llei d'Estabilitat, el resultat d'aquesta enquesta demostra que el que els ciutadans volen sobretot és un model de benestar, i demanen inversions perquè la Llei de Dependència es complisca".

"Açò indica clarament quines són les prioritats de la societat, que aposta per un model de persones que cuiden persones, de persones que tinguen autonomia i no tinguen una situació de dependència", ha afirmat.

En aquest sentit, Oltra ha ressaltat que el Consell "ha augmentat en aquesta legislatura en un 60% les ajudes a la dependència impulsant, a més, el canvi d'un model en el qual les persones en situació de dependència estaven abandonades a un altre en el qual aquestes siguen la prioritat".

Així, ha recordat que, en arribar al govern, "trobem una llista d'espera de quasi 45.000 persones.

 

 
next