Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Les dades sobre dependència demostren que les polítiques del Consell són encertades’
RedactaVeu / València

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de conèixer-se els resultats de l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juliol, ha assenyalat que les dades “mostren que la gran majoria dels ciutadans, el 70%, pensa que la Llei de Dependència no s’està aplicant bé, mentre que el 67% opina que es fan poques inversions en aquesta matèria”.

Ben al contrari, en l’àmbit del País València, les dades publicades pel CIS sobre dependència “demostren que les polítiques del Consell en aquesta matèria són encertades i estan en sintonia amb el que vol la societat actual, que reclama més inversions en aquesta matèria”, ha manifestat la portaveu del Govern valencià.

“Totes les lleis s’han de complir, però especialment aquelles que procuren una vida digna a les persones”, ha afirmat la vicepresidenta. En aquest sentit, ha indicat que, enfront del discurs “que està imposant el Govern central i, en concret, el ministre Montoro, que prioritzen abans de res el compliment de la Llei d’Estabilitat, el resultat d’aquesta enquesta demostra que el que els ciutadans volen, sobretot, és un model de benestar i que demanen inversions perquè la Llei de Dependència es complisca”.

Augment del 60% en les ajudes a la dependència al País Valencià

“Açò indica clarament quines són les prioritats de la societat, que aposta per un model de persones que cuiden de persones, de persones que tinguen autonomia i no tinguen una situació de dependència”, ha afirmat. En aquest sentit, Oltra ha ressaltat que el Consell “ha augmentat en aquesta legislatura en un 60% les ajudes a la dependència i ha impulsat, a més, el canvi d’un model en el qual les persones en situació de dependència estaven abandonades a un altre en el qual aquestes siguen la prioritat”.

Així, ha recordat que, en arribar al Govern, “trobem una llista d’espera de quasi 45.000 persones. La nostra aposta és que aquestes persones tinguen la resposta del Consell que es mereixen, que aquests casos es vagen resolent cap a situacions d’autonomia que permeten que tinguen una vida més digna”.

Comparteix

Icona de pantalla completa