Diari La Veu del País Valencià
Arenal Sound tanca l’edició del 2016 amb 300.000 assistents
RedactaVeu / EP / Borriana / Castelló de la Plana

Els organitzadors de l’Arenal Sound de Borriana (la Plana Baixa) han demanat a l’Ajuntament d’aquest municipi “les condicions que té qualsevol altre festival” com a condició per a quedar-se en aquesta localitat el pròxim any. “No hi ha portes tancades a Borriana si estan disposats a donar el mateix tractament” que a altres esdeveniments musicals, han apuntat des de l’organització, que ha xifrat en més de 300.000 els assistents a la present edició.

Així ho ha indicat un dels organitzadors del festival, David Sánchez, qui ha oferit una roda de premsa aquest diumenge al costat de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, per a oferir un balanç del festival, que enguany ha celebrat una de les seues edicions més multitudinàries. Entre les mesures correctores que s’han exigit a l’organització en aquesta edició es troba la instal·lació de pantalles absorbents que separen la zona d’actuacions de les zones residencials i l’adequació del so a les exigències de la llei.

L’organització de l’Arenal Sound es reunirà en les pròximes setmanes amb l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana per a negociar la celebració de la pròxima edició a Borriana, la localitat que ha acollit l’esdeveniment musical des dels seus inicis. “No hi ha primeres ni segones opcions”, ha destacat Sánchez respecte a un possible canvi d’ubicació, al mateix temps que ha demanat per a l’Arenal Sound “les condicions que té qualsevol altre festival”. Així mateix, ha agraït la labor de la Generalitat -que finalment va autoritzar el festival- i al consistori i ha assegurat que “mai” havien volgut “conflictes” amb aquest últim.

Preguntat pels canvis en la distribució de l’espai del festival, que enguany ha canviat la localització dels escenaris, Sánchez ha apuntat que “no són les mateixes condicions d’abans”, per la qual cosa els responsables del festival arreplegaran els suggeriments dels ‘sounders’ per a intentar “donar solució” a aquestes circumstàncies.

L’ajuntament vol que l’Arenal es quede a Borriana

Per la seua banda, l’alcaldessa de la localitat, Maria Josep Safont, ha afirmat que des de l’equip de govern volen que el certamen “es quede a Borriana”. “Començarem a parlar i ens posarem d’acord”, ha subratllat la primera edil.

Treballs de neteja a l’Arenal Sound d’enguany. Foto: Ajuntament de Borriana.

Ingressos de 38M€ i creació de 3.500 llocs de treball

L’Arenal Sound 2016 ha reunit durant la seua celebració més de 300.000 persones -10.000 han arribat a Borriana en els autobusos de l’organització- de més de 18 països europeus.

A més, des de l’organització han destacat que la present edició ha suposat uns ingressos de 38 milions d’euros i la creació de més de 3.500 llocs de treball. El certamen ha reunit més de 130 artistes durant els sis dies de música.

Des de l’organització han anunciat, a més, que la pròxima edició de 2017 se celebrarà de l’1 al 6 d’agost, a l’espera de conèixer la ubicació, i les entrades eixiran a la venda el pròxim 13 de novembre.

Enguany, el festival va veure perillar la seua celebració després que l’Ajuntament de Borriana desestimara l’autorització a l’esdeveniment per la “falta de garanties i solucions contra les molèsties veïnals” i després de dos informes tècnics municipals i un de la Conselleria de Medi Ambient que proposaven denegar els permisos perquè no tenien en compte l’existència de fins a quatre fonts de soroll diferents als escenaris. Aquest debat es va produir arran d’una sentència de la sala contenciosa administrativa del TSJ valencià que va condemnar el consistori a indemnitzar per danys morals amb 2.000 euros a cada habitatge d’un edifici afectat pels sorolls de l’Arenal Sound, en l’edició de l’any 2013. El total a abonar, segons l’Ajuntament, ascendeix a 18.000 euros.

Davant aquestes circumstàncies, el govern municipal va decidir cedir l’expedient d’autorització del festival a la Direcció Territorial de Justícia, dependent de la Generalitat Valenciana, perquè fóra aquesta qui avalara la seua celebració. Finalment, el 22 de juliol el Govern autonòmic va autoritzar l’esdeveniment musical i va apuntar que a partir d’aqueix moment adquiriria un caràcter “singular i extraordinari”. Així, com a principals novetats enguany, l’empresa organitzadora ha comptat amb un patrocini econòmic per part de la Generalitat i els municipis veïns de Nules i Vila-real també han acollit activitats del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa