Diari La Veu del País Valencià
El Consell demana a ‘tota la societat’ col·laborar per a protegir els espais naturals del PV
RedactaVeu / València

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha afirmat que “és necessària la col·laboració de tota la societat per a la protecció dels espais naturals” del País Valencià.

Durant una visita, al costat de l’alcalde de Xera, al camp de voluntariat ambiental del Parc Natural de Xera-Sot, de Xera, Julià Álvaro ha indicat que és necessari cercar la participació de la joventut, però també de la resta de la societat, per a la recuperació i la gestió sostenible del mitjà natural. Es tracta del segon any consecutiu en què es realitza aquesta activitat, en la qual participen 25 joves voluntaris, alguns d’ells estrangers. Allí, desenvolupen tasques de conservació, recuperació i gestió sostenible del parc natural, com la restauració de murs de conreu i construccions tradicionals, l’adequació de tolles per a la proliferació d’amfibis, la fabricació i col·locació de caixes niu per a aus insectívores i caixes refugi per a ratapinyades o l’adequació de sendes i itineraris, com ara la sendera local del barranc de l’Aigua. L’acte es va completar amb una solta de xicotetes rapaces (10 cernícals, 4 mussols, 1 xot i 1 ratoner) procedents del Centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’ del Saler.

Reunió de Puig i Cebrián a Artana

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, visita, aquest divendres, l’Ajuntament d’Artana i es reuneix amb la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra d’Espadà amb motiu dels incendis de la zona. En la trobada, també participa la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

El president Puig en l’acte de presentació de la campanya #stopalfoc.

Ajudes voluntariat ambiental

Per últim, la Conselleria d’Agricultura, ha publicat, en el DOCV, les bases reguladores per les quals es regeixen les subvencions destinades al voluntariat ambiental. La publicació de l’ordre de bases és el pas previ a la convocatòria de les ajudes, que es realitzarà en els pròxims dies. Aquestes ajudes, adreçades a les organitzacions i entitats de voluntariat, s’orienten a la realització d’activitats en prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals.

Comparteix

Icona de pantalla completa