Diari La Veu del País Valencià
La mitjana d’ocupació dels hotels del litoral del PV superarà el 85% aquest agost
RedactaVeu / València

Els establiments hotelers dels pobles i ciutats de les comarques costaneres del País Valencià preveuen una ocupació mitjana del 85,84% durant aquest mes d’agost, tres punts percentuals per sobre del nivell registrat en 2015. L’oferta extrahotelera també estima una elevada ocupació del 86,74% en el cas dels apartaments turístics i fins al 95% per als bungalous. Aquestes dades es desprenen de l’Enquesta d’Ocupació en Temporada d’Estiu realitzada per l’Agència Valenciana del Turisme entre l’1 i 2 d’agost a una mostra representativa d’establiments de la regió, segons fonts de la Generalitat en un comunicat.

Previsions “molt positives”

Els resultats d’aquest informe constaten unes previsions per a agost “molt positives” per al sector de la costa valenciana i en les seues diferents zones turístiques −les platges de la demarcació de València, la Costa Blanca d’Alacant i la Costa de Flor de Azahar de Castelló−.

Els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir a l’agost una ocupació mitjana del 80,99%, fins a 4,1 punts més que en el mateix període de l’any passat. Se situen per sota els establiments de la costa de València, que estima omplir les seues habitacions en un 80,45%, amb una pujada d’1,6 punts, i els de les platges de la demarcació d’Alacant (sense incloure Benidorm), un 78,5%, set punts més que en 2015.

Benidorm i València

Mentrestant, enclavaments turístics com Benidorm aconseguiran una ocupació mitjana a l’agost del 94%, de manera que superaran l’obtinguda en 2015 entre dos i tres punts percentuals, i els establiments del cap i casal situaran la seua ocupació, aquest mes, en un 80,64%, la qual cosa suposa 1,3 punts més que l’any passat.

També preveuen bons registres els càmpings, amb una ocupació mitjana del 80% per a les parcel·les i que puja fins al 95% en el cas dels bungalous, amb pujades de deu i cinc punts, respectivament. Així mateix, els apartaments turístics parteixen d’una ocupació mitjana a l’agost del 86,74%, un percentatge similar al del 2015.

Finalment, els allotjaments hotelers de l’interior del País Valencià situen les seues previsions d’ocupació mitjana a l’agost en el 70,04%, la qual cosa comporta un increment de 18,9 punts sobre l’any passat. Per zones, destaquen les dades en la demarcació de València amb una ocupació estimada d’un 84,2%.

Ocupació del 87% al juliol

L’enquesta de Turisme també arreplega l’avanç de resultats d’ocupació del mes de juliol, amb una estimació del 87,1% d’habitacions plenes en el conjunt dels hotels del litoral valencià i un augment de fins a 4,4 punts percentuals en comparació amb la registrada en el mateix mes de 2015.

Per zones turístiques, la mitjana d’ocupació hotelera ha aconseguit el 85,68% en els hotels de la costa de València, amb una pujada interanual de 2,8 punts; el 85,06% en els establiments d’Alacant, 10,9 punts més que l’any passat, i el 81,62% en la costa de Castelló, en registrar un augment de 4,9 punts.

En el cas específic de Benidorm, els hotels estimen haver arribat en juliol a una ocupació mitjana del 92,7%, mentre que els de la ciutat de València han fregat el 84,53%.

Respecte a l’oferta extrahotelera, els càmpings de la Comunitat han tingut al juliol una ocupació mitjana del 70% en les parcel·les i 85% en bungalous, enfront de la del 81,85% en els apartaments turístics.

Amb aquests resultats, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que l’ocupació estimada per a agost, així com l’aconseguida al juliol, “confirmen les previsions inicials a l’alça” de la Generalitat i, “sens dubte, tenen efectes molt positius sobre la rendibilitat de les empreses, la dinamització de l’economia local i la generació d’ocupació”. Colomer ha incidit que el sector és “conscient” que la conjuntura internacional “redirigeix part de la demanda cap a l’Estat espanyol” i, per tant, “el nostre repte és fidelitzar-la a través de la qualitat i l’hospitalitat per a ser competitius a mitjà i llarg termini”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa