Diari La Veu del País Valencià
‘Colp al PP’: La Fiscalia arxiva les diligències pel viatge de Ribó a Galícia

EP / València.

La Fiscalia de València ha arxivat les diligències que va obrir sobre el viatge realitzat per l’alcalde, Joan Ribó, a Galícia el passat mes de novembre per a assistir a la Cimera d’Alcaldes pel Canvi, celebrada a A Corunya, que en el seu moment va denunciar el grup municipal ‘popular’ en el consistori perquè considerava que es tractava d’un acte de “precampanya electoral” pagat amb fons públics.

Ara, després d’estudiar la qüestió, el ministeri públic ha decidit tancar les diligències incoades perquè no apreciava cap indici de delicte.

El PP en l’Ajuntament de València va anunciar el passat 19 de febrer la interposició d’un escrit en Fiscalia perquè es valorara “la possible comissió d’alguna il·legalitat” per part de Ribó en utilitzar “fons públics” del consistori per a pagar la seua assistència a la Cimera d’Alcaldes pel Canvi de d’A Corunya.

Els ‘populars’ consideraven que es tracta d’un acte de “precampanya electoral” i de la coalició política amb la qual Joan Ribó es va presentar a les eleccions del 20 de desembre, “conformada per Podem, Barcelona en Comú, Marees i Compromís”.

L’import del desplaçament ascendia a 7.212,18 euros, quantitat en la qual s’incloïen despeses de bitllets d’avió, dietes, hostalatge i manutenció de Ribó, quatre edils, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació.

Comparteix

Icona de pantalla completa