Diari La Veu del País Valencià
Multa de 750€ per banyar-se amb bandera roja a Xàbia
RedactaVeu / EP / Xàbia / Alacant

La Policia Local de Xàbia va denunciar, ahir dilluns, dos banyistes per saltar-se la prohibició de bany, que s’estableix amb l’hissat de la bandera roja. Cada sanció està penada amb 750 euros.

Segons ha informat l’Ajuntament de Xàbia en un comunicat, va ser la primera vegada que els agents van haver d’aplicar l’article 139 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana i Seguretat que els faculta a denunciar les persones que vulneren la prohibició de banyar-se quan està hissada la bandera roja i que obvien les indicacions dels agents de l’autoritat o del personal de salvament. Les dues denúncies es van interposar contra dos banyistes en la platja de l’Arenal.

Platja de l’Arenal. Foto: Xàbia Turisme.

Creu Roja ha detallat que tota la jornada d’ahir (1 d’agost) va ser “molt complicada” en les platges de la ciutat per als llocs de socors, ja que en tota la costa onejava la bandera groga per l’onatge. A les 17.00 hores, no obstant això, la situació a l’Arenal va empitjorar tant en l’onatge com en els corrents, per la qual cosa es van veure en l’obligació de prohibir totalment el bany. Malgrat la presència de banderes roges i dels constants comunicats per megafonia que indicaven la prohibició del bany, nombroses persones van seguir entrant a l’aigua i es van haver de realitzar diversos rescats a banyistes amb grans dificultats per a eixir de les zones amb corrents.

Per a aturar la situació, la policia, que aquest estiu està en primera línia de platja, va interposar dues denúncies a banyistes que no estaven respectant les indicacions dels socorristes. Ambdós es van endinsar en la mar “posant en risc les seues vides així com les del personal de salvament i la policia”. Aquests fets són considerats greus, ja que dificulten, de manera intencionada, les funcions del servei públic de salvament, per la qual cosa estan sancionats amb 750 euros.

D’altra banda, en els últims dies, la Policia Local ha hagut d’obrir un expedient sancionador contra un particular que, dissabte 30 d’agost, dia en el qual s’havia decretat l’Alerta 3 (risc màxim d’incendis), va llançar pirotècnia des d’un xalet situat a menys de 500 metres d’una zona forestal, cosa que està totalment prohibida.

Comparteix

Icona de pantalla completa