Alacant serà referent europeu en gestió del trànsit i les ciutats intel·ligents

‘En 2026 totes les ciutats europees comptaran amb una versió de l’'Alacant es mou', assegura l’Alcalde Echávarri  
2 agost 2016 01:00h
RedactaVeu / Alacant

“Hui podem anunciar que Alacant serà un referent a nivell europeu en la gestió del trànsit i les ciutats intel·ligents", ha assenyalat l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, respecte del projecte ‘Alacant es mou’, que suposa una innovació en els sistemes de control de trànsit i portarà aparellats una sèrie de beneficis per als ciutadans i visitants. El programa serà finançat, en part, per l'ens 'red.es', que depèn del Ministeri d'Indústria, en el marc de l'impuls a les ciutats intel·ligents.

El projecte ‘Alacant es mou’ consisteix en la instal·lació de més de 140 càmeres en tota la ciutat. Les càmeres reconeixeran, així, el flux de vehicles i les seues matrícules. “Creuant les dades amb la Direcció General de Trànsit (DGT) podem conèixer moltes variables. Per exemple, que hi ha molts veïns el codi postal dels quals és del barri PAU 2 que es desplacen a una zona determinada perquè hi ha un col·legi, cosa que no coneixíem. Aleshores, podem posar un transport a aqueixa hora i que la gent deixe el cotxe”.

L’alcalde ha puntualitzat que les matrícules dels cotxes són un document públic que “no vulnera absolutament cap llei, no sabem qui condueix ni cap a on va. Solament sabem des d'on ve”. El projecte permetrà automatitzar els semàfors per a estalviar temps en el desplaçament dels 180.000 vehicles que travessen la ciutat cada dia, "amb l'estalvi en litres de combustible". I tot, amb dades "obertes per a tothom perquè qualsevol persona que tinga una idea sobre la base d'aqueixes dades, les puga fer servir".
 

Per la seua banda, el responsable d'Explotació del Centre de Control de Trànsit ha advertit que, de moment, no es pot determinar on començarà 'Alacant es mou', tot i que ha concretat que s'ha dividit en 14 zones troncals. L'actual sistema de càmeres de trànsit quedarà integrat en el projecte. “A partir de la instal·lació del sistema, coneixerem perfectament els moviments de trànsits. Sabrem des d'on i cap a on es produeixen, el nivell d'intensitat i podrem estudiar i tenir un informació de gran utilitat per a no haver de treballar sobre supòsits”.

Echávarri i el regidor de RRHH, Carlos Giménez, juntament amb el responsable del Centre de Control de Trànsit de l'Ajuntament, Vicente Linares, han destacat, aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació, la “importància” que tindrà el desenvolupament d'aquest projecte dissenyat per tècnics de la Regidoria de Mobilitat i basat en l'experiència d'aquesta àrea municipal que porta aplicant la innovació en matèria de gestió de trànsit des de fa molts anys.

Avantatges

‘Alacant es mou’ es basa en l'anàlisi de grans quantitats de dades, la qual cosa suposarà importants avantatges per a la planificació de la mobilitat urbana i la millora de la regulació del trànsit en temps real i per a la millora de la informació que s'ofereix als ciutadans. A més, facilitarà la possibilitat d'elecció dels millors itineraris en temps real, amb l'obtenció de les dades necessàries que permeten garantir una ruta i contribuir, amb açò, a una disminució de l'indicador de cost en temps perduts per desplaçaments i despesa energètica. A més, el projecte ‘Alacant es mou’ també permetrà proporcionar als serveis d'emergències una eina que permeta reduir els temps d'arribada i d’atenció; generar dades obertes amb formats estàndards amb possibilitat de ser gestionats de forma multidisciplinària per l'administració i els diferents sectors productius de la ciutat; millorar l'accessibilitat i la mobilitat de vianants i ciclistes; augmentar la velocitat comercial del transport públic, i reduir les emissions contaminants.
 

Finalment, i entre d’altres, ‘Alacant es mou’ facilitarà el posicionament d'Alacant com a aparador nacional i internacional en gestió de trànsit intel·ligent i l’ampliació del concepte d’Smart City a un escenari major, el d’Smart Traffic Country, a través de la col·laboració amb la DGT i el sector logístic del transport, segons fonts municipals.

Echávarri ha destacat que aquest projecte compta amb un important suport públic i privat, la qual cosa garanteix la “viabilitat tècnica i la implantació”.

A més a més, ‘Alacant es mou’ compta amb el suport de la DGT –“fonamental” per al desenvolupament del projecte, segons fonts municipals–, de la Conselleria d'Infraestructures i  de la Universitat d'Alacant –que formen part del desenvolupament–. “Es tracta d'un projecte de ciutat. És un projecte per a Alacant i que ens col·locarà com a referent europeu. En uns anys, totes les grans urbs del continent tindran aquest mateix sistema”, ha conclòs l'alcalde.

El projecte d'Alacant ha sigut el millor puntuat amb un 8,43 sobre 10 i comptarà amb una injecció d'1,8 milions d'euros del Ministeri i d’1,2 que invertirà l'Ajuntament. Echávarri ha apuntat que és un “motiu d'orgull” que 'Alacant es mou' haja obtingut la millor puntuació dels més de 100 projectes presentats per diferents ciutats espanyoles. 

El termini per a desenvolupar-lo és de 36 mesos des de la licitació, tot i que des de Trànsit han entès que es podrà desenvolupar abans del 2019.


 
next