Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que el País Valencià ‘no es dirigeix des de Madrid en cap cas’
RedactaVeu / Vila-real

El cap de l’Executiu del País Valencià i líder dels socialistes valencians ha assegurat estar “content” amb el pacte del Botànic –entre PSPV, Compromís i Podem–, al temps que ha fet notar que cada territori té la seua realitat: ”Des de Madrid no es dirigeix la Comunitat Valenciana en cap cas”, ha asseverat Ximo Puig.

Puig ha fet aquestes declaracions, a Vila-real (la Plana Baixa), responent a preguntes dels mitjans sobre les negociacions per al Govern espanyol i un possible pacte entre PP i PSOE. El president ha comentat que ell està “content amb el govern de col·laboració entre Compromís i PSPV juntament amb el suport de Podem” al PV. I ha agregat que Podem ha actuat com “un soci lleial”.

En aquesta línia, Puig ha subratllat que “cada institució ha de prendre les seues decisions”. Per això, i respecte al País Valencià, ha destacat que l’acord de legislatura està funcionant “adequadament”. De fet, ha avançat que, pròximament, es farà un balanç del funcionament del Pacte del Botànic i es recuperaran algunes línies de treball.

Incorporació del suggeriments de Podem al Pacte del Botànic

A Puig, també se li ha preguntat pels 985 formularis amb suggeriments per a participar en l’esborrany del document de renovació del Pacte del Botànic que ha rebut Podem per part de la ciutadania. Sobre aquest tema, el president considera que qualsevol suggeriment és ben rebut “i veurem de quina manera es poden incorporar les coses que els ciutadans creuen que s’han de millorar”, ha postil·lat.

El secretari general del PSPV ha dit que encara no ha llegit les propostes però ha afirmat que tenen la “voluntat de millorar sempre, sense cap triomfalisme ni cap tipus de visió distorsionada de la realitat” i, per aquest motiu, s’estudiarà com incorporar aquests suggeriments al document.

Comparteix

Icona de pantalla completa