Diari La Veu del País Valencià
Els moscatells i escumosos valencians triomfen en els premis Muscats du Monde
RedactaVeu / València

Aquesta setmana ha tingut lloc la 16a edició del prestigiós Muscats du Monde a la Ville de Frontignan la Peyrade. El concurs internacional està considerat com un dels més prestigiosos i dels més exigents per determinar, a través de les seues medalles d’or i d’argent, els millors moscatells i escumosos del món.

Està organitzat pel fòrum d’enologia, amb la participació de l’associació de crítics i enòlegs i de l’Institut Paul Bocuse. Segons els organitzadors, aquest concurs internacional “és una oportunitat per a visualitzat la gamma incomparable d’aromes que el vi moscatell pot oferir”. Per fer la tria, el jurat tastà fins a 244 vins d’arreu del món, la procedència dels quals és de 22 països diferents. Diu l’organització que per determinar els premis se segueixen unes “estrictes normes de qualitat i unes òptimes condicions de degustació que van permetre que els jutges internacionals donaren 81 medalles, 29 d’elles d’or i 52 d’argent”.

Verema d’Utiel-Requena. Foto: www.verema.com

Destaquen, a més a més, que aquest concurs internacional es diferencia d’altres competicions gràcies a la qualitat de les normes, que són molt més estrictes del que ho són habitualment i que es mantenen fidels als principis fundacionals del concurs com són la diversitat, la qualitat i els alts estàndards”.

Pel que fa als moscatells, si atenem a les medalles d’or lliurades trobem el Gran Castillo Moscatel (semidolç, 2015) de Bodegas Murviedro a Requena i el Bahía de Dénia (2015) de la Cooperativa Virgen Pobre de Xaló. Entre les medalles d’argent trobem més vins i cellers valencians, com ara el Gran Castillo selecció familiar Moscato i Viura (2015) de Bodegas Murviedro a Requena i el Conde de Valencia (2015) d’Anecoop. S. Coop. Xest Agrària.

Moscatell a la Marina. Foto: Celler Xaló.

Pel que fa als vins escumosos, també en trobem més de valencians com el Velada Rosa (mocastell mediterrani Ligth & Fizzy) d’Anecoop. S. Coop. Xest Agrària i el Marina Espumante de Bodegas Bocopa a Petrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa