Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec del Sénia, la trobada que trenca fronteres, engega un Verkami
RedactaVeu / València

Els organitzadors de la sisena edició de l’Aplec del Sénia han posat en marxa en una plataforma de micromecenatge una campanya per poder traure avant aquesta trobada amb les aportacions de qualsevol que vulga ajudar.

Pas a pas fem aplec

El 15 d’octubre, a Vinaròs, està programada la 2a edició després de la recuperació, la 6a en total, que consistirà en una jornada que durarà un dia sencer i durant la qual hi haurà activitats diverses: una fira d’entitats del teixit associatiu del territori (des d’associacions reivindicatives fins a una mostra de cultura popular i una oferta gastronòmica típica del territori), un dinar popular, activitats destinades a la joventut i al públic adult, concerts i molt més. Els grups confirmats són Smoking Souls, Orgull de Classe i Maskarats.

>

En la descripció del projecte s’explica que es vol recuperar l’Aplec del Sénia que va nàixer el 2004 i va celebrar quatre edicions seguides al pobles del nord del País Valencià i del sud de Catalunya. L’any passat, després de 7 anys sense realitzar-se, un grup de joves el va recuperar amb l’objectiu de “reivindicar la unió entre els pobles de banda i banda del riu Sénia, que simbolitza la unió entre els territoris separats per una frontera simplement administrativa. Amb l’Aplec pretenem demostrar l’estima que sentim per la nostra terra i la voluntat de defensar-la, encara que ens vegem obligats a deixar-la per cursar els estudis superiors”.

Enganxines. Foto: Facebook Aplec del Sénia.

L’Aplec del Sénia és una trobada cultural, festiva i reivindicativa que defensa una cultura i una llengua pròpia que és compartida en aquest territori. A més, des de l’organització expliquen que pretenen donar vida a una zona normalment oblidada per les institucions per ser la perifèria de la perifèria.

Comparteix

Icona de pantalla completa