Diari La Veu del País Valencià
El Consell inicia els tràmits per a declarar BIC la Romeria de les Canyes
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Conselleria de Cultura ha comunicat aquest divendres a l’Ajuntament de Castelló de la Plana la incoació de l’expedient de tramitació per a declarar Bé d’Interès Cultural (BIC) la Romeria de les Canyes de les Festes de la Magdalena de Castelló. De fet, l’inici dels tràmits es publicarà aquest dissabte en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La regidora de Festes, Sara Usó, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió de la conselleria, ja que la Romeria de les Canyes és un element “fonamental i un dels símbols per excel·lència de les nostres festes”.

Usó també ha destacat la importància d’aquesta declaració de cara a potenciar la internacionalització de les Festes de la Magdalena, ja que “hem d’aprofitar totes les eines que tenim al nostre abast per a donar a conèixer les nostres festes més enllà de les nostres fronteres, promocionar la ciutat a nivell mundial, augmentar l’atractiu turístic de Castelló i aconseguir que les festes siguen un revulsiu econòmic”.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Cultura que dirigeix Verònica Ruiz, també ha sol·licitat a la Conselleria de Cultura que declare com Bé d’Interès Cultural altres dos elements “clau” de les festes fundacionals com són la Cavalcada del Pregó i les gaiates.

Comparteix

Icona de pantalla completa