Diari La Veu del País Valencià
Els ordinadors de l’Ajuntament d’Alcoi migren a un software lliure i gratuït

ARAMULTIMÈDIA / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi (l’Alcoià) ha decidit abandonar les aplicacions Office de Microsoft per la suite d’oficina Libre Office, ja que és totalment lliure i gratuït, la qual cosa suposa un estalvi per a l’Ajuntament, perquè el cost de les llicències de Microsoft estan entre 200 i 400 euros, i en l’administració local hi ha 325 ordinadors. Aquest procés s’ha dut a terme amb recursos propis amb l’ajuda de 2 auxiliars que estan realitzant les pràctiques en el Departament d’Informàtica i Noves Tecnologies. L’actualització es realitza de forma individual, d’ordinador en ordinador.

El regidor de Modernització, Alberto Belda, comenta: “És cert que el canvi de programes cap a un model lliure per a la majoria d’usuaris és un handicap perquè gairebé tots hem aprés informàtica amb Word o Acces, per això agraïm l’esforç dels treballadors de l’Ajuntament i del Departament d’Informàtica per anar cap a un sistema menys onerós econòmicament i més d’acord amb els principis d’una administració pública”.

Actualment s’hi han actualitzat el 85,53 % del parc informàtic, encara que alguns dels equips continuen amb les llicències, sobretot, aquells que reben informació o envien informació a proveïdors que utilitzen les mateixes.

Comparteix

Icona de pantalla completa