Diari La Veu del País Valencià
Aragó i el PV materialitzaran la col·laboració a nivell educatiu per al proper curs

RedactaVeu / València.

El Consell de Govern ha autoritzat la celebració d’un conveni de col·laboració entre el Govern d’Aragó i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a facilitar l’accés a l’educació en les zones limítrofes durant els cursos escolar 2016-2017 i 2017-2018. D’aquesta forma s’atenen les necessitats específiques que té el medi rural i es garanteix la igualtat d’oportunitats, segons ha explicat el Govern d’Aragó a través d’un comunicat.

L’orografia de la província de Terol, la proximitat a la demarcació de Castelló, així com la despoblació que afecta part de les dues zones, han propiciat la conveniència de signar un conveni de col·laboració entre ambdós comunitats, perquè alumnes de part de la comarca del Maestrat (Aragó) puguen acudir a cursar Batxillerat a l’IES Vilafranca, de la localitat valenciana de Vilafranca (Alt Maestrat). D’aquesta manera, s’acurtaran els temps de desplaçament que actualment realitzen fins a Terol i, per altra banda, garanteixen la viabilitat d’aquest centre educatiu ja que s’augmentarà el número d’alumnes potencials.

El conveni recull que el Govern d’Aragó assumirà el transport dels alumnes de Batxillerat de la comarca del Maestrat que cursen els seus estudi en l’IES Vilafranca, mentre que la Generalitat Valenciana assumirà els costos d’escolarització dels mateixos.

Comparteix

Icona de pantalla completa