Diari La Veu del País Valencià
El nou model de Formació del Professorat reestructurarà el funcionament dels CEFIRE
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport està treballant en un nou model de Formació del Professorat que entrarà en funcionament el proper curs 2016-2017.

Sobre aquest nou model, el conseller Vicent Marzà ha comentat que “el pròxim curs estarà centrat en propostes d’innovació educativa, i entre aquestes està aquest pas de gegant de reestructuració de la formació per als docents valencians”, segons el conseller “la formació del professorat ha d’anar lligada al model educatiu que volem. El nou model de Formació del Professorat acaba amb la manca de planificació, estableix criteris clars i s’encamina a desenvolupar un ensenyament de qualitat en les diferents etapes educatives”.

El nou model es construeix sobre dos tipus de centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius: els Territorials i els Específics per àrees de coneixement. D’aquesta manera, es proposa l’ampliació dels actuals CEFIRE Territorials. Actualment es compta amb 8 centres distribuïts a les següent poblacions: Alacant, Castelló, Elda, Orihuela, Torrent, València, Vinaròs i Xàtiva. L’ampliació es realitzarà a Elx, Gandia i Sagunt.

D’altra banda, es creen CEFIRE Específics d’àrees de coneixement: d’Educació Infantil, d’Educació Inclusiva, d’àmbit Cientificotecnologicomatemàtic, de Plurilingüisme, d’àmbit Humanístic i Social, i d’àmbit Artisticoexpressiu. A més, es mantindrà i s’enriquirà en aquest sentit el centre de Formació Professional de Xest.

“El disseny del nou model està encaminat a posar solució a una manca profunda de personal als centres de formació del professorat generada per l’antiga Administració educativa. Com a conseqüència, el 88% de la formació s’encomanava a ponents externs i el personal dels centres realitzen tasques de gestió administrativa”, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler.

Amb aquesta estructura es donarà una cobertura apropiada a tots els centres educatius del territori valencià. La dinàmica de funcionament consistirà en l’assessorament al professorat valencià i en l’organització d’activitats formatives adequades en els diferents àmbits de coneixements educatius. Així mateix, els CEFIRE Territorials comptaran amb personal de les diferents àrees específiques i coordinaran les activitats i l’assessorament dels equips de treball dels CEFIRE Específics.

Per a dur a terme aquest nou model de Formació del Professorat, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport augmentarà la plantilla del personal de formació.

Comparteix

Icona de pantalla completa