Diari La Veu del País Valencià
La Tomatina mostra la seua vessant més solidaria a internet
RedactaVeu / Bunyol

La Tomatina de Bunyol, una de les festes més internacionals del País Valencià, que enguany tindrà lloc el 31 d’agost, per primera vegada també tindrà una vessant en digital amb una finalitat solidària, gràcies a l’acord entre Orlando i el programa solidari “1 Kilo de Ayuda”.

Aquest estiu, qualsevol persona des de qualsevol lloc podrà participar en aquesta campanya solidària. Tal com explica l’empresa en un comunicat, en aquesta iniciativa “en lloc de llançar tomaques físiques es llançaran tomaques digitals”. L’objectiu és que amb aquesta Tomatina digital i solidària s’aconseguisquen donar fins a 10.000 quilos de tomaca fregida a “1 Kilo de Ayuda”, que es distribuiran entre les famílies de l’Estat espanyol amb menys recursos econòmics.

>

La Tomatina digital i solidària, que es desenvoluparà fins a finals d’agost, uns dies abans de La Tomatina, compta amb el suport de l’Ajuntament de Bunyol i dels veïns de la localitat valenciana de Bunyol, que han realitzat diversos vídeos explicant la iniciativa i ja són els primers participants.

Participació a través de Twitter

La dinàmica per a participar és que per cada missatge que es faça en Twitter amb el hashtag #TomatweetdeOrlando, l’empresa donarà un bric de tomaca fregida a 1 Kilo de Ayuda. Els resultats es poden anar veient en aquesta web on s’inclou un comptador de brics donats i un mapa estatal en el qual es mostren els llocs des dels quals s’estan llançant.

“1 Kilo de Ayuda és un projecte que treballa per a obtenir recursos que donen suport a projectes socials, entre ells se’n dóna a programes per a famílies en risc d’exclusió a les quals proporciona ajuda en necessitats d’alimentació i acompanyament en la cerca d’ocupació”, explica Cristina Gómez de Ramón, responsable d’”1 Kilo de Ayuda”.

Així mateix, s’han sumat a aquesta iniciativa nombroses persones conegudes com els humoristes Miki Nadal o Miguel Lago, les actrius Dafne Fernández i Andrea Duro, la periodista Susana Guasch, i personatges molt populars en xarxes socials com Hematocrítico o Gina Tost, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa