Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV augura la desaparició de 10.000 professors entre 2010 i 2015
Europa Press / València

Vera s’ha pronunciat en aquestos termes en roda de premsa al costat del secretari general de la FE CCOO estatal, Paco García, que hui ha estat a València per a presentar el ‘llibre verd’ que el sindicat ha elaborat per a una ‘Més i millor educació per a tots/es’ amb propostes “alternatives” a l’avantprojecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i a les retallades.

Durant la presentació del document, que el responsable autonòmic preveu lliurar “en mà” a la consellera d’Educació, Maria José Català, Vera ha advertit també que l’augment de la ràtio de 20 a 30 alumnes en Infantil i Primària portarà a la desaparició d’un terç d’aquestos centres. “I no solament a les zones rurals, a les zones urbanes també estan en perill”, ha remarcat.

En el cas de l’ensenyament Secundari, “el 2012 ja es va veure que els instituts tenien entre 10 i 15 professors menys”, ha afegit.

Vera ha lamentat així que tot i els “greus problemes” d’abandonament prematur dels estudis i de “l’abandonament” de les subvencions per part de Conselleria als Ajuntaments per estendre la xarxa de centres per a nens de 0 a 3 anys, -en el País Valencià “de les més reduïdes” de l’Estat espanyol-, el Govern valencià segueix “aplicant al peu de la lletra les retallades imposades” pel Govern central.

Segons el responsable sindical, el grau d’autonomia del Consell “és zero” a causa dels seus problemes de liquiditat per a fer front als pagaments que deu “a tots els sectors”.

“Cansament evident”

Al País Valencià, el professorat porta mobilitzant-se des del 2009, ha recordat, per la qual cosa ha admés un “cansament evident” entre els treballadors de l’ensenyament. “Si les protestes tenen èxit infonen ànim, però ara sols estem patint agressions”, ha lamentat. Per exemple, en aquesta regió és on “més han repercutit les retallades salarials”, ha apuntat.

Enfront d’aquesta situació, Vera ha animat a participar en la Vaga General Educativa que es portarà a terme a nivell estatal el pròxim 9 de maig en totes les etapes educatives, i que està convocada per la Plataforma Estatal per l’Escola Pública (integrada pels sindicats FE CCOO, STES, Fete-UGT i CGT, la Confederació Espanyola de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa), el Sindicat d’Estudiants i els Moviments de Renovació Pedagògica). Aquestes són unes mobilitzacions contra les retallades i les reformes que planteja el Govern, i en defensa de l’educació pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa