Diari La Veu del País Valencià
60 municipis s’adhereixen al Circuit Cultural Valencià que ha ampliat modalitats
RedactaVeu / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, presidí ahir el Consell de Direcció de l’Institut Valencià de Cultura, on una de les novetats que es donà a conèixer fou la incorporació de 14 noves localitats al Circuit Cultural Valencià.

En aquest sentit, el conseller explicà que “s’estava fomentant la incorporació de més i més municipis en el Circuit per a programar cultura d’una manera interinstitucional i descentralitzada, tal com marca el Pla Estratègic Cultural ‘Fes Cultura’ i així complir amb l’objectiu de cohesionar, democratitzar i aproximar la cultura als valencians i valencianes per mitjà de programacions atractives en els seus municipis”.

S’han incorporat a les 46 localitats adscrites al Circuit anteriorment, Altea, Guardamar, Ibi, l’Alfàs del Pi, Benicàssim, Nules, UJI-Castelló, Vinaròs, Aldaia, Godella, Massanassa, Picanya, Rafelbunyol i Requena.

Una altra de les novetats de què s’havia parlat, era la incorporació de noves modalitats en el Circuit Cultural, i que ahir finalment es van materialitzar, com són la música, audiovisuals, dansa i circ.

Per altra banda, algunes poblacions que ja formaven part del Circuit Cultural Valencià, han sol·licitat ampliar les modalitats, en concret en la modalitat de Música i en el cas de la localitat d’Alboraia, a més en Audiovisuals.

El Circuit, amb aquesta forma de finançar conjuntament les activitats culturals per part dels consistoris i de l’Institut Valencià de Cultura, afavoreix la contractació d’espectacles de major format i qualitat al mateix temps que multiplicarà la quantitat de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost.

És un projecte a què poden anar adherint-se diferents municipis en funció de les seues possibilitats i necessitats. Els ajuntaments tindran l’opció d’acollir-se anualment a les modalitats que desitgen, assumint els compromisos que comporta cada modalitat. L’Institut Valencià de la Cultura destinarà en l’exercici de 2016 una quantitat de 900.000 per al Circuit Cultural, el qual comptava amb 46 localitats adscrites, que amb les darrers adhesions arriba a hores d’ara a 60 municipis d’arreu del territori valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa