Diari La Veu del País Valencià
Intersindical demana a Ford que mantinga la plantilla d’Almussafes
RedactaVeu / València

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall-Intersindical Valenciana (STM) ha demanat, a la direcció de Ford, un “major compromís” amb la plantilla de la fàbrica d’Almussafes “que tants beneficis li ha donat i està donant” i també “amb la societat valenciana”. En concret, exigeix “que mantinga l’actual plantilla i que rebaixe els ritmes de la cadena i adopte altres mesures no lesives per als empleats”.

Intersindical s’ha manifestat, en aquests termes, després que l’adreça de la planta de Ford a Almussafes haja comunicat, aquest dimarts als sindicats, l’acomiadament de 430 treballadors a causa del descens de la demanda.

El sindicat ha criticat la “improvisació” de la direcció de Ford Almussafes “que ens porta a una inestabilitat permanent i amb continus canvis en la producció. De vegades, per falta de peces i, unes altres, perquè les vendes ‘solament’ han pujat un 7% i no el 10% esperat”.

L’empresa ha comunicat una nova baixada de la producció, per als mesos de setembre a desembre, amb l’objectiu d’ajustar-la a la demanda. En aquests quatre mesos, baixarà la producció en 12.900 cotxes, la qual cosa suposa deixar-la en 1.714 unitats diàries. Per models, la baixada serà de 4.650 Mondeo, 6.730 Transit, 1.370 S-Max i 180 Galaxy.

En total, la reducció de plantilla que pretén l’empresa és, segons les esmentades fonts sindicals, “d’entre 400 i 430 companys i companyes eventuals que van entrar el 2015 i també el 2014”.

Per això, des del Sindicat exigeixen que es mantinga l’actual plantilla i que es “rebaixen els ritmes de la cadena i s’adopten altres mesures no lesives per a les treballadores i treballadors” ja que, apunten que “aquestes mesures són el mínim que es pot demanar a aquesta Direcció envers una plantilla que s’esforça i es compromet cada dia oferint, fins i tot a costa de la seua salut, no només quantitat, sinó també la millor qualitat en la producció, cosa que ha fet d’Almussafes el referent de la multinacional a Europa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa