Diari La Veu del País Valencià
Alacant vol que Rajoy postule la ciutat com a seu de l’Agència Europea del Medicament
RedactaVeu / Alacant

L’aprovació de la ciutat d’Alacant com a seu de l’Agència Europea del Medicament, actualment ubicada a Londres, suposaria, en paraules de l’alcalde, Gabriel Echávarri, “una oportunitat per a la ciutat” i generaria un impacte econòmic d’uns 50 milions d’euros a l’any en el PIB local, al mateix temps que “potenciaria les universitats” amb la indústria farmacèutica i química que es generaria al seu voltant.

En una compareixença de premsa, Gabriel Echávarri ha anunciat que l’Ajuntament que presideix aprovarà, per unanimitat, en el ple de la setmana que ve, una declaració institucional del partit socialista per a sol·licitar al Govern estatal que propose la ciutat com a seu de l’Agència Europea del Medicament –ara situada a Londres–, que és l’oficina encarregada de l’autorització i el control dels medicaments i que ha registrat i autoritzat la comercialització, des del 1995, de quasi un milió de medicaments.

Segons Echávarri, la seua aprovació suposaria traslladar a Alacant els 800 funcionaris europeus que treballen en la seu londinenca com a conseqüència de l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. L’alcalde ha matissat que tenir la seu de l’oficina de l’EUIPO és un “avantatge” per a Alacant. En aquest sentit, ha destacat, com a avantatge comparatiu sobre altres ciutats que ja s’han postulat –com Madrid i Barcelona–, que l’Agència del Medicament i l’EUIPO “podrien compartir serveis comuns com l’administració i el sistema informàtic” la qual cosa “suposaria un estalvi considerable” a l’hora de “moure l’agència”.

La ubicació que Alacant proposa seria la mateixa EUIPO. La proposta compta amb el respatler de la Generalitat i “amb l’aval exprés” del president del Consell, Ximo Puig, dels rectors de la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, així com dels col·legis de metges i de farmacèutics.

El cap del govern municipal d’Alacant ha anunciat que es vol implicar la societat civil “sumant adhesions” que es concretarien en un acte abans del ple de la setmana que ve. L’alcalde espera “comptar amb el suport exprés” del ministre en funcions d’Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, “com a diputat per Alacant”. Echávarri ha dit que, a més, sol·licitarà el suport de la Diputació d’Alacant i ha assenyalat que Alacant comptarà amb el respatler de Les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa