L'onada de calor arriba al País València

Les temperatures, en ascens arreu de tot el territori tant hui com dimecres, podrien superar els 38ºC aquest dimarts a les comarques centrals de l’interior, la qual cosa ha obligat a establir l’alerta groga
18 juliol 2016 01:00h
Temperatura màxima prevista aquest dimarts.
 
RedactaVeu / València.

La pràctica totalitat del territori valencià estarà afectat per l’onada de calor que a partir d’aquest dimarts deixarà sentir els seus efectes en forma d’un notable augment de les temperatures, en especial a les comarques Centrals –on hui els termòmetres podrien superar els 38ºC, segons les previsions d’Aemet-, però també a les del Nord i Sud del País Valencià a llarg de la jornada de hui i del dimecres. 
 
Així, l'onada de calor instal•lada en la Península des d'aquest passat diumenge posarà en alerta aquest dimarts tant la demarcació de València –en risc per alerta groga- com altres 31 del conjunt del territori estatal per altes temperatures. 
 
Les altes temperatures remetran a partir de demà dimecres en el nord-oest peninsular, i aniran en ascens en la meitat sud-est i a Balears. Així, segons l’agència Aemet al País Valencià, “les temperatures aniran en ascens en tot el territori valencià”.
 
 
Al conjunt del territori espanyol, un total de 17 demarcacions han decretat aquest dimarts l’avís per alerta taronja (risc important), a les quals es  registraran màximes de fins a 41 graus, mentre que estan en alerta groga –risc- i amb temperatures “que estaran entorn els 36 graus” tant València, com Barcelona, Cadis, Huesca, Cantàbria, Burgos, Barcelona, Soria, Valladolid, Zamora, Girona, Lleida, Pontevedra, La Rioja, Astúries, Gran Canària i Tenerife.

next