Diari La Veu del País Valencià
‘Westaca’, una de l’Oest, per conèixer la Festaca 2016 de Castelló de Rugat. Vídeo
RedactaVeu / Castelló de Rugat

El Col•lectiu Greixers de Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida) ha presentat les festes alternatives de 2016, com ha fet en els darrers anys, mitjançant la gravació d’un video promocional que podeu veure en aquesta notícia. La diferència de la present edició ha estat que han comptat amb la participació de diferents associacions que, com ells, organitzen festes alternatives: la FAMA de Vilallonga, les FACA de Carcaixent o la FIGA de Gandia, així com també del cantaor de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra i un gran nombre de extres a títol individual.

Les activitats de les FESTACA 2016 estan organitzades mitjançant el plantejament dels 9 anys d’edició d’activitats per part de Greixers, és a dir, comptant amb la participació d’entitats locals o pròximes que col•laboren de forma directa en aquestes i a la vegada estan dirigides a tots els sectors de la població, des dels més menuts fins a la població adulta. Així doncs, la programació s’iniciarà el darrer cap de setmana del mes de juliol i s’allargarà fins al dijous 18 d’agost centrant la majoria d’activitats al llarg de la primera setmana d’agost.

>

El primer dels actes serà el divendres 29 de juliol amb els Monòlegs de Gent sense vergonya i ja del dilluns 1 fins al diumenge 7 tota la resta d’activitats com un taller de danses, eixida nocturna a la Nevera del Benicadell, un Trivial sobre Castelló de Rugat, una Xarrada informativa sobre el TTIP, una sessió de teatre a càrrec del grup Autoestop 4.0, l’esperat Correbars enguany amb l’Electroxaranga Greixera, les cucanyes infantils, els campionats internacionals de petanca i llançament d’Aixada o la tallada anual de monyo de Natural, essent el canvi més destacat la novena edició del sopar popular i concert que no se celebrarà el diumenge de Festes d’Agost sinó el dijous 18 i que comptarà amb l’actuació del grup d’Ontinyent La Trocamba Matanusca. Exceptuant el sopar popular on el preu dels tiquets és de 3 € la resta d’activitats són gratuïtes i per a finançar-les han imprès una nova sèrie de les tradicionals samarretes greixeres. A més a més, estan ultimant els detalls pel llibret promocional que en breu es repartirà per la localitat i que no només serveix de guia d’activitats, si més no donen la seua visió de les festes alternatives amb una crítica satírica des del punt de vista del poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa