Diari La Veu del País Valencià
Podem destitueix Sandra Mínguez com a secretària d’Organització del País Valencià
RedactaVeu / EP / València

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha traslladat al Consell Ciutadà el relleu de Sandra Mínguez al capdavant de la Secretaria d’Organització Autonòmica. Divendres de vesprada es va reunir el Consell Ciutadà Valencià per a analitzar els nous escenaris polítics després dels comicis electorals del 26J. En el transcurs del mateix, Montiel va expressar l’agraïment a Sandra Mínguez per la seua labor al capdavant de la secretaria, explica la formació en un comunicat.

El secretari general de Podem justifica el canvi “per la necessitat d’abordar de forma diferent l’organització territorial en aquest nou temps que s’inaugura, una vegada finalitzat el cicle electoral”.

Al respecte, l’exsecretària ha fet saber a través d’un comunicat que “em sent orgullosa del meu paper durant aquest temps i no puc més que agrair a les centenars de persones que m’han acompanyat en aquesta tasca”. Alhora ha explicat que el model organitzatiu sorgit de Vistalegre ha servit per a poder afrontar el cicle electoral que va finalitzar amb les eleccions del passat 26 de juny. No obstant això, segons Mínguez això “ha suposat ajornar la resolució d’alguns dels reptes i els problemes de l’organització”, que durant els 15 mesos com a secretària d’Organització, afirma “la meua tasca fonamental ha sigut afrontar i resoldre totes eixes dificultats sorgides en el si d’un partit que va contribuir al canvi polític valencià”.

“Crec que aquests problemes mereixen una solució integral i que no trobaran solució mitjançant destitucions nominals. El nou cicle haurà d’estar caracteritzat per un major debat intern, prenent-ho amb major calma i repòs” segons l’exsecretària.

Pel que fa a la decisió sobre l’entrada o no en el Consell, Mínguez afirma que “la diferència es troba entre els qui creiem necessari resoldre eixe dilema amb una estratègia integral, fruit d’un debat col·lectiu en els òrgans formals i la militància, que es resolga mitjançant una consulta vinculant a totes les persones inscrites; i els qui ja anuncien condicions suficients per a eixa entrada sense que la seua posició siga producte d’un procés de reflexió col·lectiva”.

L’exsecretària insisteix que “el debat i el dissens no són símptomes de deslleialtat sinó que són un reflex de la democràcia interna d’un partit i són a més necessaris per al seu progrés”, a més l’exsecretària fa saber que “la meua convicció personal és continuar amb el compromís intacte amb què començàrem en el cercle de València al febrer de 2014”.

Comparteix

Icona de pantalla completa