Diari La Veu del País Valencià
El FIB 2016 preveu entre 35.000 i 40.000 assistents diaris

ACN / Benicàssim.

El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) 2016 ja es troba a ple rendiment després d’una segona jornada que ha tingut en les actuacions de The Chemical Brothers, The Vaccines, Biffy Clyro i John Talabot els seus grans reclams. L’organització preveu entre 35.000 i 40.000 assistents diaris i un augment de la presència de públic de l’Estat espanyol. Com cada any l’assistència de públic estranger, en la seua gran majoria britànic, continua sent aclaparadora, una tendència que l’organització vol començar a invertir. La presència de grups com Dorian, La Habitación Roja, Anni B. Sweet o Neuman tenen per objectiu recuperar el públic de l’Estat espanyol, que en algunes edicions anteriors no ha superat el 30%.

Després d’una jornada inaugural marcada per la música electrònica i la presència de Major Lazer com a cap de cartell, la jornada d’aquest divendres ha continuat amb l’electrònica de la mà d’uns clàssics. The Chemical Brothers han tornat al festival per presentar Born in the echoes, el darrer dels seus set discos, esdevenint un dels grans atractius d’aquesta nit.

Públic assistent. Foto: José Soler (ACN).

Seguint amb la línia electrònica i ritmes ballables, un dels comuns denominadors d’aquesta edició, el català Oriol Riverola, conegut artísticament com a John Talabot, ha estat un altre dels atractius d’aquesta segona jornada. El dj i productor ha oferit el seu house envoltant presentant el disc Fin.

Per la banda de la contundència guitarrera, el divendres ha estat per a The Vaccines, amb les seues influències punk-surf i ‘ramonianes’ així com Biffy Clyro , banda escocesa que va del metal, al progressiu i el grunge, que ha estat supervendes al Regne Unit, amb més d’un milió de discos venuts del seu Opposites (2013).

The Vaccines al FIB 2016. Foto: José Soler (ACN).

La Habitación Roja i Dorian han estat els grans al·licients d’aquest divendres per al públic de l’Estat espanyol. Els primers, història de l’indie estatal, han actuat en l’escenari principal. Més de 20 anys en actiu i diverses actuacions al FIB després, els valencians han presentant Sagrada Corazón, el seu darrer disc. Més tard, i coincidint en el temps amb l’actuació de The Vaccines, els catalans Dorian han actuat al segon escenari. New wave, indie rock i electrònica avalen els barcelonins amb himnes com Cualquier otra parte o Paraísos artificiales.

A l’espera de l’èpica de Muse

L’actuació i l’espectacle de Muse és el principal cap de cartell i el gran reclam de públic d’aquesta edició. El seu concert de dissabte, amb la preparació d’un espectacle en exclusiva per al FIB presentant el disc Drones, es preveu que atrega més de 40.000 persones, amb efectes visuals potents, càmeres i drons. Amb tot, els anglesos no estaran sols dissabte. Echo and The Bunnymen, clàssics entre els clàssics, Disclousure, The Kills o Bloc Party acompanyaran Muse en el que es preveu que siga la jornada amb major nombre d’assistents del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa