Diari La Veu del País Valencià
Els Consells Rectors de SUMMA i Costa Blanca es neguen a cessar Sepulcre
RedactaVeu / Alacant

Tal com ha fet saber EUPV d’Alacant a través d’un comunicat, aquest grup polític havia proposat en els consells rectors de SUMMA i el Patronat de Turisme, celebrats aquest divendres, el cessament com a vocal del “no adscrit” Fernando Sepulcre. Ambdues propostes estan motivades per l’acord signat per PP, PSOE i IU en 2006 sobre el codi de conducta política en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals, redactat pel Ministeri d’Administracions Públiques, i que en el seu text arreplega que cap Govern nomenarà diputats trànsfugues com a representants d’entitats dependents de les corporacions.

La no proporcionalitat representativa de l’oposició en aquests organismes autònoms, pel que fa al ple de la Diputació d’Alacant, ha assegurat a l’equip de govern del PP el poder desestimar la inclusió a votació de la proposta de Pérez. En el Consell Rector de SUMA, el resultat de la proposta s’ha rebutjat per 5 vots en contra del PP i 4 favorables −2 del PSOE, 1 de Compromís i 1 d’EU−, ja que el referit diputat “no adscrit”, Fernando Sepulcre, s’ha absentat en aquest punt. De la mateixa forma, en el Consell Rector del Patronat de Turisme, no s’ha permès la inclusió d’aquesta proposta a vot amb el suport de tots els representants de l’equip de govern PP: 6 enfront de 3, que eren 1 del PSOE, 1 de Compromís i 1 d’EU.

La diputada Raquel Pérez considera que encara que és el ple de la Diputació el que designa els vocals dels organismes autònoms, els consells rectors d’aquests han de proposar a la institució el cessament d’una persona que no representa cap col·lectiu ni partit polític, solament es representa a ell mateix i els seus interessos personals. Aquest divendres ha quedat més que palès, tant en la comissió d’Hisenda i Infraestructures com en els diferents consells, que l’equip de govern del PP es recolzarà en un trànsfuga per gestionar les arques públiques. A més, la diputada entén que el vot de Sepulcre està condicionat exclusivament a beneficis econòmics personals del diputat “no adscrit”, és a dir, “el PP ha comprat la seua majoria absoluta en la institució burlant-se del pacte que va signar amb Cs, del servei públic a la ciutadania i, per descomptat, de qualsevol tipus d’ideari polític”, segons explica Pérez en el comunicat.

Per la seua banda, Gerard Fullana, el portaveu de Compromís en la Diputació, ha explicat també a través d’un comunicat que “a poques hores d’haver-se saltat la llei antitransfuguisme i escenificar en comissió d’hisenda el caos pressupostari de la institució, a dos dies de conèixer-se com el TSJ tomba la seua estratègia victimista contra el Consell i a sis mesos d’haver-se saltat la seua promesa de no dotar de sou als diputats imputats de la càmera, el president de la Diputació ha tret pit de regeneració democràtica. Ha sigut sufocant sentir-lo i quasi un insult a la intel·ligència de la societat i els mitjans de comunicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa