Diari La Veu del País Valencià
‘Si tots paguen’, la 32a Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida serà un èxit de rècords
RedactaVeu / Sixto Ferrero / Vall d’Albaida

Tot i que encara queden uns mesos perquè es comencen a moure els fils en la 32a Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida, l’edició va prenent forma, com així ens ho ha reconegut el seu responsable, Fede Vidal.

Començarà el 10 de novembre i s’estendrà fins el 13. L’edició es presenta amb un rècord de participació. La 32a Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida comptarà amb la participació de 19 pobles, un més que en l’anterior rècord, aconseguit en les edicions de 2009 i 2010.

Malgrat que “encara estan a temps de posar-se al dia”, declarava Fede Vidal a La Veu, preguntat sobre la notícia que anunciaven a través d’un comunicat on deien que “comprovarem que els aspirants hagen liquidat els deutes adquirits en edicions anteriors”. Això és deu al fet que “hi ha una morositat de fa temps amb la Mostra”, és a dir, de poblacions que han participat en edicions anteriors i no han pagat “i això ho han d’explicar als seus veïns”, diu Vidal, ja que “no és de rebut participar quan es deuen diners d’altres edicions”, perquè cal entendre que “la major part del finançament ix del que paguen els municipis i si no es fa pot hi haurà una inestabilitat”. No obstant això, Vidal remarca que “queda temps perquè es pague” i, com apuntaven, “els ajuntaments morosos són testimonials, però suposen una injustícia i insolidaritat cap a tots aquells que compleixen amb les obligacions adquirides, per la qual cosa demana als alcaldes que siguen conseqüents i liquiden els deutes pendents abans de comprometre’s amb nous pagaments”.

Tanmateix, Vidal creu fermament que tothom “es posarà al dia” i vol destacar que “amb el temps que queda i la bona voluntat”, aquesta 32a edició pot ser un “èxit, amb una participació històrica”. Un rècord absolut per a una Mostra de Titelles que des de fa 32 anys marxa amb el seu escenari portàtil movent els fils de poble en poble i arrancant somriures a menuts i grans, i això, no té preu.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa