Diari La Veu del País Valencià
València, el primer ajuntament que s’adhereix al Codi de Bon Govern del Consell
RedactaVeu / València

L’Ajuntament de València és el primer consistori del País Valencià que s’adhereix al Codi de Bon Govern posat en marxa per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. El conseller Manuel Alcaraz ha destacat que l’Ajuntament de València, “està donant un gran exemple i es convertirà en un altaveu per a tota la societat civil” perquè “s’està apostant perquè la transparència vaja més enllà de les institucions polítiques”.

Amb aquesta signatura, tots els seus regidors i regidores es comprometen a complir una sèrie de normes de conducta que promouen els valors democràtics i socials; la integritat i l’exemplaritat; la sobrietat, l’impuls del govern obert i, la bona administració. A més, accepten sotmetre’s a mesures de responsabilitat política.

El conseller Manuel Alcaraz ha volgut destacar que el Codi de Bon Govern “és un reglament molt important que ens situa a un lloc rellevant a l’Estat espanyol. Un tipus de document nou que està naixent, fruit de necessitats, i que està en la frontera entre l’ètica i el dret”. A més, ha explicat que aquest decret “té una exigència alta amb l’objectiu de lluitar contra la desafecció política”.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que, per a l’Ajuntament, el Codi de Bon Govern “és una eina de regeneració democràtica, amb la qual ens comprometem a fer, de la transparència i de l’ètica pública, una guia de les nostres accions”. A més, ha destacat que “hem de donar exemple de decència, d’ètica i d’estètica política”.

Universitat Jaume I de Castelló per la transparència

Manuel Alcaraz també ha signat un conveni de col·laboració, en matèria de transparència, amb el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent. Aquesta és l’última de les universitats públiques valencianes que s’ha compromés a treballar de forma conjunta amb la Conselleria per a l’impuls de la transparència en l’àmbit acadèmic.

Vicent Climent i Manuel Alcaraz. Foto: GVA.

El conseller ha destacat que “les universitats valencianes seran pioneres en la promoció del bon govern lligat al coneixement”.

La conselleria té obertes, a més, altres vies de col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, com el futur conveni en matèria de cooperació o el treball conjunt de totes les facultats de dret de les universitats públiques valencianes en l’estudi del Dret Foral del País Valencià.

El conveni, subscrit entre la Generalitat i l’UJI, s’orienta al desenvolupament d’activitats de formació dirigides a entitats locals i ciutadania en general en matèria de transparència, bon govern i participació ciutadana.

Al seu torn, estan previstes activitats de divulgació i sensibilització a través de cursos i jornades, així com la promoció de la recerca en aquestes matèries entre professors i estudiants, mitjançant la concessió de beques.

La Conselleria de Transparència finançarà les activitats incloses en el conveni amb un import màxim 43.043,48 euros.

Sistema Universitari Public Valencià d’Informació

A més, les universitats públiques valencianes compten, des de febrer, amb el Sistema Universitari Public Valencià d’Informació (SIUVP), una finestra a l’activitat universitària valenciana. Aquesta web és una eina a través de la qual les universitats rendeixen comptes a la societat i mostren, en un exercici de transparència, l’eficàcia i eficiència assolida en el seu funcionament. D’aquesta manera, estudiants, famílies, empreses i la societat, en general, tenen accés, a través d’aquesta web, a un ampli sistema d’informació format per més de 60 indicadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa