Diari La Veu del País Valencià
Europa investigarà els impagaments a l’habitatge en l’època de Bonig

Europa Press / València.

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha enviat una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, sol·licitant “informació addicional” sobre els impagaments en ajudes a l’habitatge que es van produir durant la gestió de l’exconsellera del ram Isabel Bonig, i que va afectar més de 60.000 famílies i arribà a un deute que, segons la plataforma d’afectats, podria rondar els 338 milions d’euros.

En la missiva, la presidenta de la Comissió de Peticions, Cecilia Wikström, explica que l’Eurocambra va estudiar els dies 18 i 19 d’abril una petició sobre l’impagament de les ajudes a l’habitatge i la restricció de la subsidiació de préstecs al País Valencià.

En aquesta reunió la comissió va decidir sol·licitar informació addicional a la Generalitat Valenciana sobre les mesures preses pel que fa a aquest tema. Amb la informació rebuda, la Comissió Europea dictarà un nou informe sobre els impagaments.

Segons ha informat l’Associació Impagats Habitatge Comunitat Valenciana en un comunicat, quan el passat 18 d’abril els afectats van acudir a Brussel·les per a denunciar la seua situació, el deute estimat era d’uns 278 milions d’euros –241 milions d’ajudes comptabilitzades més 37,4 milions d’ajudes de la resolució 501–.

No obstant açò, l’entitat ha indicat que “recentment s’ha descobert que aquesta xifra era major, sobre els 338 milions, després de saber-se que l’anterior consellera d’Habitatge, Isabel Bonig, va deixar sense tramitar unes 1.100 sol·licituds d’ajudes a l’habitatge que suposen uns 60 milions addicionals”.

A més, “s’ha sabut que l’anterior consellera Isabel Bonig va rebre del Ministeri de Foment 16,5 milions d’euros en ajudes a l’habitatge que mai es van pagar als beneficiaris als quals anaven dirigides”, ha manifestat.

De la mateixa manera, els afectats denuncien que l’anterior Govern del PP al País Valencià “va gestionar suposadament de manera irregular les ajudes durant els anys 2008-2015”, ja que “va donar subvencions per sobre del pressupostat, tal com va quedar reflectit en l’informe de la Sindicatura de Comptes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa