Diari La Veu del País Valencià
Més de 100 persones es banyen a Antella per a reivindicar un Xúquer viu
RedactaVeu / Antella

Ahir dissabte va tindre lloc, per dotzena vegada consecutiva, un dia de reivindicació i de festa al voltant de l’aigua, concretament, del riu Xúquer. Antella (la Ribera) tornava a acollir, per dotzena vegada, el ‘Mulla’t pel Xúquer’, amb més d’un centenar de persones, per a reivindicar un Xúquer viu.

L’associació ecologista, ‘Xúquer Viu’, no va estar sola, sinó que va comptar amb el suport de l’associació ‘la Ribera en Bici’ i amb la presència dels alcaldes d’Antella, Sumacàrcer, Càrcer i Alcàntera del Xúquer, així com de diversos regidors de la comarca de la Ribera i de la diputada Graciela Ferrer.

Com és habitual, es va llegir el manifest, que començava recordant que ahir era el Dia europeu del Bany en els rius i que, d’aquesta manera, “milers d’europeus reivindiquen una millora de qualitat de les aigües dels nostres rius”.També, es va recordar que el Xúquer “és un riu sobreexplotat, amb uns deficients cabals ecològics i que rep una càrrega d’aigües residuals urbanes que haurien de ser millor depurades perquè arriben a la mar en molt millors condicions”. Podeu llegir tot el manifest en el document adjunt.

Finalment, els assistents es van banyar a les aigues del riu Xúquer al seu pas per Antella.

Comparteix

Icona de pantalla completa