El PSPV aprova una resolució perquè la Ribera para tinga aigua de qualitat

Exigeixen al govern de la Generalitat l’acabament immediat de les obres de la potabilitzadora
29 abril 2013 01:00h
RedactaVeu / Alzira

El secretari general dels socialistes de la Ribera Alta, Robert Martínez, va intervindre en el congrés del PSPV, per a defendre la proposta de resolució perquè la Ribera tinga aigua de qualitat. Finalment, la proposta fou aprovada per unanimitat.

Martínez recordà que el govern del PP de la Generalitat Valenciana "és el màxim responsable" de la greu situació sanitària que viuen la major parts dels veïns de la comarca de la Ribera per la falta d’aigua potable de qualitat.

Segons Martínez, "ni les autoritats autonòmiques, ni espanyoles ni internacionals aconsellen l’ús continuat d’eixa aigua per a consum humà i per tant es desaconsellava radicalment per al consum per part de determinats col·lectius especials (dones embarassades, xiquets, malalts renals").

Martínez explicà que la paradoxa de la situació és que els únics que no tenen garantida aigua potable del Xúquer, i tenen que patir un subministrament d’aigua no apta per al consum humà, són els habitants dels pobles de la comarca de la Ribera per on discorre el riu.

El dirigent socialista recordà que l’any 2012 aparegueren els primers casos de contaminació per pesticida (Terbumetona-desetil), a Carcaixent i Llaurí. Aquest any li ha tocat a Alzira i Corbera. Això està obligant als ajuntaments a fer unes costosíssimes inversions en plantes de tractament d’aigua que permeten eliminar eixos components químics que ha convertit en ʹno aptesʹ per al consum humà les teòricament ʹaigües potablesʹ que subministren.

Martínez considera que cal fer públiques les dades oficials fiables sobre els efectes d’aquest pesticida sobre la salut i la possible existència d’efectes col·laterals nocius per a la salut per l’ús i contacte amb eixos components químics.
 
Comité Nacional del PSPV

Segons Martínez s’ha d’exigir al govern de la Generalitat l’acabament immediat de les obres de la potabilitzadora que permeta utilitzar les aigües del Xúquer per a consum humà en els pobles de la comarca, s’ha d’exigir al govern de la Generalitat que es projecten i es pressuposten les obres de connexió necessàries per a poder fer al més prompte possible el subministrament d’aigua potable no contaminada (ni amb nitrats, ni amb pesticides, ni amb cap altre producte tòxic) als ciutadans dels nostres pobles.

Martínez anuncià en el Comité Nacional dels socialistes que la Ribera té el dret de tindre aigua de qualitat i per tant és fa necessari que el Govern del PP solucione de manera urgent la problemàtica de l’aigua i que "deixe de costat l’aigua per a tots i que canvie eixe eslògan pel d’Aigua de Qualitat per a tots".
next