Diari La Veu del País Valencià
Josefina Castellví, Raimon i Isabel-Clara Simó rebran les medalles d’honor de la Xarxa Vives

RedactaVeu / València.

La Xarxa Vives d’Universitats retrà homenatge, de manera conjunta, al cantautor Raimon, l’escriptora Isabel-Clara Simó i l’oceanògrafa Josefina Castellví el proper divendres 8 de juliol a les 12 hores en el marc de l’acte de cloenda del curs acadèmic 2015-2016 que acollirà la Universitat Politècnica de València a la Ciutat Politècnica de la Innovació, a l’Auditori del Cub Blau.

Es lliuraran les medalles d’honor 2016 de la Xarxa Vives a les tres personalitats, que han deixat empremta en la cultura i ciència dels territoris de parla catalana amb la seua trajectòria professional.

Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull, serà l’encarregat de llegir la laudatio a Josefina Castellví, mentre que Joan B. Peiró, catedràtic de Pintura de la Universitat Politècnica de València, dedicarà el seu parlament a Raimon. Per la seua part, M. Àngels Francés, directora del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, s’ocuparà de pronunciar la laudatio de Simó.

L’acte comptarà amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco José Mora, així com amb la del secretari autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler. També comptarà amb l’assistència dels rectors de les universitats membres de la Xarxa Vives.

Josefina Castellví. Foto: CSIC.

Oceanògrafa i microbiòloga marina

Josefina Castellví, coneguda per ser la precursora de la investigació antàrtica, és una oceanògrafa i microbiòloga marina amb una àmplia trajectòria internacional. Va començar a treballar a l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) el 1960 i es va doctorar en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Va ser directora del CSIC el 1994-1995 i delegada a Catalunya i va presidir durant 6 anys el Comitè de Microbiologia i Bioquímica de la Comissió Internacional per a l’Estudi Científic del Mar Mediterrani (Mònaco).

Ha realitzat 36 campanyes oceanogràfiques, entre elles 8 a l’Antàrtida. Del 1989 al 1993, Castellví va ser directora de la Base Antàrtica Espanyola Joan Carles I a l’Illa de Livingston, sent així la primera dona a dirigir una expedició com aquesta.

Cantautor

Raimon és un dels membres més representatius de la història contemporània de la cançó en català i amb més reconeixement internacional. La seua trajectòria ha estat reconeguda, entre d’altres, amb el Gran Prix Carco de l’Acadèmie Française du Disc (1967), la Medalla de Oro al Mèrit en les Belles Arts de Cultura d’Espanya (1995), el premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2014) i la Gran Creu de l’Orde de Jaume I el Conqueridor de la Generalitat Valenciana (2015).

Isabel Clara Simó

Isabel Clara-Simó. Foto: ACN.

Escriptora

Isabel-Clara Simó és, a hores d’ara, una de les escriptores més importants del panorama literari i intel·lectual català. La seua trajectòria té una múltiple dimensió: s’ha dedicat a la literatura, al periodisme, a la docència i, recentment, a la política. Doctora en Filologia Romànica, té més de cinquanta obres publicades, la majoria de gènere narratiu. Com a periodista, destaca la seua tasca al davant de la revista Canigó i les columnes que encara hui publica en diversos mitjans escrits.

Comparteix

Icona de pantalla completa