Diari La Veu del País Valencià
AVM3J lamenta que el PP haja desaprofitat aquesta oportunitat de rectificar
RedactaVeu / València

L‘Associació de Víctimes del Metro 3J (AVM3J) ha volgut traslladar la seua opinió, respecte de l’aprovació del dictamen conjunt proposat pel PSPV, Podem, Compromís i Ciudadanos on es considera que el descarrilament era “previsible i evitable” i s’apunten 13 responsables. En canvi, el PP ha mostrat la seua posició en contra presentant un vot particular, pel qual conclouen que la causa de l’accident va ser un excés de velocitat.

A través d’un comunicat, l’AVM3J ha valorat molt positivament que siga un dictamen conjunt dels quatre grups que “han treballat units buscant la veritat”, però també lamenten, profundament, que el Partit Popular haja desaprofitat aquesta segona oportunitat que se’ls ha plantejat per a poder rectificar. Ja que, segons continuen, “poques són les ocasions en què es presenta una segona oportunitat” i al Partit Popular se li va presentar amb aquesta nova comissió i “no l’ha sabut aprofitar”.

L’entitat considera que el PP podria “haver reconegut la descoordinació d’FGV en matèria de prevenció, que FGV hagué d’incloure la velocitat com una prioritat a protegir, que no va ser correcte traslladar al conductor l’obligació de garantir la seguretat”, però no ha sigut així, lamenta l’associació.

El grup ‘popular’ al·legava, pel que fa a les responsabilitats assenyalades en el dictamen, que ja no té sentit, ja que no estan aquestes persones ocupant els mateixos càrrecs que ocupaven el 2006. L’AVM3J respon que “si el títol de president de la Generalitat i els seus privilegis són vitalicis, és just que les responsabilitats per la seua gestió, també l’acompanyen al llarg dels seus dies”

També han valorat de manera molt positiva que el missatge que s’extrau d’aquest dictamen siga que “tots els actes tenen conseqüències i que aquestes comporten responsabilitats. També, que tots hem d’assumir aquestes responsabilitats, encara que siga 10 anys després”.

Comparteix

Icona de pantalla completa