Diari La Veu del País Valencià
Tots els grups, excepte el PP, conclouen que l’accident del metro era ‘evitable’

Europa Press / València.

La comissió en la qual s’investiga l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, ha aprovat, aquest dimarts, el dictamen conjunt de PSPV, Podem, Compromís i Ciudadanos (C’s) que considera que el descarrilament era “previsible i evitable” i apunten 13 responsables.

Aquestes conclusions han comptat amb la posició en contra del PP, que ha presentat un vot particular, pel qual conclouen que la causa de l’accident va ser un excés de velocitat.

Els grups han exposat les seues conclusions, aquest dimarts, en l’última sessió d’aquesta comissió, el dictamen de la qual passarà ara al Ple de les Corts i serà presentat, per acord de tots, per la presidenta d’aquesta comissió parlamentària, la socialista Sandra Martín.

La conclusió dels quatre grups coincideix a assenyalar que, ara, 43 morts i 47 ferits donen com a resultat 13 responsables, enfront del dictamen de la comissió celebrada el 2006, en la qual es va establir que no va haver-ne cap.

Quant a responsabilitats polítiques, assenyalen l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps; l’exvicepresident, Víctor Campos; els exconsellers Juan Cotino i Serafín Castellano i, l’exdirector general de Transport, José Vicente Dómine.

Sobre la gestió en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), els grups consideren responsables a l’exdirectora gerent, Marisa Gracia; al que fóra responsable de recursos humans de l’empresa pública, Dionisio García; a l’exdirector adjunt d’explotació, Vicente Contreras; a l’exdirector d’operacions, Manuel Sansano; al que fóra cap de tallers, Francisco García Sigüenza i, a l’excap de tallers de València Sud, Luis Miguel Domingo.

Quant al tractament de la comunicació sobre l’accident, destaquen l’exdirector de RTVV, Pedro García i, l’exresponsable d’Informatius, Lluís Motes.

Comparteix

Icona de pantalla completa