Diari La Veu del País Valencià
Luis Salom nega que el PP de València li tornara els 1.000 €
Europa Press / València.

L’assessor del PP en l’Ajuntament de València, Luis Salom, investigat pel presumpte blanqueig de diners en aquest grup municipal després de la coneguda ‘Operació Taula’ derivada del cas Imelsa, ha negat aquest dimarts en la comissió d’investigació del consistori que li tornaren els 1.000 euros que va lliurar per a finançar la campanya electoral del PP per a les eleccions locals del passat any.

Ha reconegut que va lliurar els diners, atenent a la petició formulada per la llavors regidora Beatriz Simón, a qui assessorava, i a la secretària del grup María Carmen García Fuster, i sense qüestionar-se per què.

Salom, que va ser suspès de sou i de feina per l’alcalde, Joan Ribó, després de mantenir la seua condició d’investigat, i posteriorment va ser readmès per decisió judicial, ha atribuït també a la seua “notorietat” les acusacions realitzades cap a ell per exassesors del consistori que van declinar lliurar els 1.000 euros demanats pel grup municipal del PP, com Patricia Iserte, i ha negat que li haguera ensenyat dos bitllets de 500 euros en efectiu procedents de la devolució d’aquest import.

“Si hi ha un assessor que té notorietat en l’Ajuntament, eixe és Luis Salom. Si volen posar el ventilador, saben on apuntar”, ha asseverat Salom, que ha estat acompanyat del seu advocat i que durant la seua declaració ha tingut moments de tensió amb els edils que li preguntaven per les seues funcions en el consistori i el funcionament del grup municipal del PP, especialment amb la socialista Sandra Gómez. El president de la comissió i representant de Compromís, Carlos Galiana, li ha recriminat la seua “actitud ‘xulesca'”.

L’assessor ha considerat, igualment, que els exassesors del consistori que es van negar a lliurar els 1.000, i que han apuntat a un presumpte blanqueig de diners, són “tots del mateix entorn” perquè depenien de l’exvicealcalde Alfonso Grau. “Han concertat una versió i és la que volen ficar-nos sense fonaments”, ha dit, alhora que ha opinat que apunta a “una venjança” perquè no han repetit com a assessors en l’actual legislatura.

Després de Luis Salom ha comparegut l’assessor i excap de premsa de l’exalcaldessa, Rita Barberá, Julio Valero, també investigat en l”Operació Taula’, que no ha respost a les preguntes que se li formulaven i s’ha remès a les seues declaracions davant la Guàrdia Civil i el jutge que investiga el cas Imelsa. Els dos assessors han comparegut ja que estan obligats en ser treballadors dependents de l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa