Diari La Veu del País Valencià
Només un 2% dels nous projectes d’autopistes espanyoles es duen a terme al País Valencià

Racó Català.

Com passa també a Catalunya, la majoria de peatges del País Valencià ja estan amortitzats. Aquesta comunitat representa el 26% dels peatges de totes les autopistes de l’Estat. D’un total de 1.583 quilòmetres de vies ràpides d’alta capacitat, un 23% d’aquestes són de peatge. Així ho denuncia un estudi elaborat pel Cercle Català de Negocis , el Cercle Mallorquí de Negocis i l‘Institut Igansi Villalonga d’Economia i Empresa que detalla els greuges comparatius entre diferents comunitats autònomes pel que fa a la xarxa viària.

Segons aquest treball, al País Valencià s’hi recapta el 17% dels ingressos dels peatges de les autopistes espanyoles. Tot i així, cal detallar que només representa el 2% dels nous projectes de vies ràpides de tota la xarxa viària, fins i tot, per sota de La Rioja que signifiquen un 2,2% del total. Per això, l’informe considera que “no sembla justificable que es continuï mantenint l’actual sistema de peatges o menys encara per pagar les autopistes d’altres comunitats que fins ara ho han tingut tot de franc”.

La setmana passada recollíem a Racó Català altres dades d’aquest estudi i alertàvem que els peatges catalans són un 40% més cars que la mitjana espanyola. Alhora, detallàvem que un 90% dels projectes d’autopistes de peatges espanyols són inviables. En aquest sentit, des del Cercle Català de Negocis proposen alliberar aquelles autopistes amortitzades i congelar els projectes inviables per poder aconseguir un pla eficient per al conjunt de l’Estat espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa