El TSJ valencià 'anul·la impartir una assignatura no lingüística en castellà’

L’STEPV guanya aquesta sentència del TSJ valencià sobre el projecte lingüístic dels centres
1 juliol 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
“La sentència anul·la la disposició addicional tercera de l’ordre 88/2014 que regula el projecte lingüístic i imposa una assignatura en castellà en els programes lingüístics en valencià”, recorden des de l’STEPV. El DOCV de hui dóna compte de la sentència guanyada per STEPV contra la disposició addicional tercera de l’ordre 88/2014 per la qual es regula el projecte lingüístic dels centres educatius en aplicació del decret de plurilingüisme.
 
En l’esmentada disposició, “s’imposava que els programes en valencià impartiren, obligatòriament, una assignatura no lingüística en castellà, en aplicació de la LOMCE, per al curs 2015/16 en tots els cursos i nivells”. “Doncs bé, resulta que la LOMCE no s’aplica en 2n i 4t de l’ESO ni en 2n de Batxillerat en el curs 2015/16, per la qual cosa no es pot obligar els centres a aplicar eixa mesura, com així ha reconegut el Tribunal Superior de Justícia valencià”, han afirmat a través d’un comunicat, al qual continuen dient que “aquesta mateixa disposició es repetia després en el decret de currículum d’ESO (Decret 88/2015), elaborat per l’anterior govern”, però que, “en juliol, el nou govern va derogar aquesta disposició”, encara que “no la de l’ordre 88/2014”.
 
Per tot això, davant la sentència que adjuntem en aquesta notícia, l’STEPV valora “positivament aquesta sentència i la modificació del decret de currículum i insta la Conselleria d’Educació a negociar un nou decret de plurilingüisme en què el valencià deixe de ser una llengua arraconada en el sistema educatiu”.
 
En eixe sentit, l’STEPV acaba de publicar una nova edició de l’Allioli, dedicada a la situació de l’ensenyament en valencià en l’actualitat. En aquest número, a més de contenir –entre altres coses- un extracte de l’informe sobre l’ensenyament en valencià que presentaran en setembre, es fan públiques les propostes del sindicat respecte del model plurilingüe que volen.


 

Descargas

next