Diari La Veu del País Valencià
Estrena de l’obra coral ‘Eroticitats’ de Pau de Luis, basada en 3 poemes d’Estellés
RedactaVeu / València
L’Orfeó Universitari de València presenta, aquest diumenge, 3 de juliol, en el marc del festival Serenates 2016, l’estrena de dues obres corals de Pau de Luis, Eroticitats, i Ramón Pastor, Ab urbe condita.
El concert de Serenates arrancarà amb l’estrena de l’obra Eroticitats, de Pau de Luis, per a cor, piano i solista, basada en tres poemes eròtics de Vicent Andrés Estellés: D’orgasmes fèrtils, Si com guitarra prenia dòcil i Sota els llençols, al tàlem. En aquesta composició coral, la irreverència i la intensitat dels textos del poeta valencià s’entrellacen en un estil musical neomodal i intimista amb abundants recursos actuals. “Aquesta és la tercera obra de Pau de Luis, un excel·lent coneixedor de la música coral, que s’estrenarà l’Orfeó”, apunta el seu director.
A continuació, la formació coral de les universitats de València i Politècnica de València interpretaran l’obra Ab urbe condita (Des de la fundació de la ciutat), una cantata per a cor, solistes, dos pianos i percussió composada per Ramón Pastor. La partitura es basa en l’obra de l’historiador romà Tit Livi (59 a.C. – 17 d.C.), un dels textos fundacionals de la cultura occidental més importants. Aquesta cantata escènica segueix la línia d’altres de gran èxit, com ara el Carmina Burana d’Orff, i s’estructura en dues parts ininterrompudes amb cinc números cadascuna.
Per a Francesc Valldecabres, director de l’Orfeó Universitari de València, Ab urbe condita, d’una banda, “ofereix a l’espectador una música actual repleta del ja familiar llenguatge musical del segle XX” i, d’una altra, “posa de relleu la importància de la música coral i revaloritza la figura del cor com a col·lectivitat que participa, comenta i mou la història de tots els temps”.
Si voleu consultar el programa complet de l’espectacle d’aquest diumenge podeu fer-ho al següent enllaç.
Projecte Residències
Ambdós peces han estat realitzades per l’Orfeó Universitari de València i són un encàrrec que forma part del projecte Residències, segons Valldecabres, una iniciativa “interdisciplinària, educativa, participativa i engrescadora” que arrancà l’any 2015 i que ja ha aconseguit estrenar nou obres corals dels dos compositors participants, Ramón Pastor i Pau de Luis. “Al llarg d’un curs, els diferents compositors són convidats a compondre diferents obres que s’inclouen en els programes que realitza l’agrupació. El treball és interessantíssim ja que el colze a colze fa que les obres evolucionen i es concreten entre totes dues parts, des de la formació que s’emprarà, la línia estètica, els textos utilitzats, la durada…”, explica Valldecabres.
Intervencions
L’Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres i amb Víctor Pérez al piano, comptarà, per a la seua actuació, amb les intervencions d’Adolfo Bueso i Ramón Pastor (pianos); Manel Ramada, Francisco Inglés, Rafael Mayans i Sergio Izquierdo (percussió); Eva Paula Bonora (soprano); Konstantin Derri (contratenor); Antonio Gómez i Jesús Navarro (tenors), i Luis Vicente i Lluís Martínez (baixos).

Comparteix

Icona de pantalla completa